Ηράκλειο

Η Κρήτη δίνει… ζωή στην Τουρκία - Έφυγε το μόσχευμα για το νεαρό Τούρκο

Δωρεά ζωής εν μέσω καραντίνας

Αλυσίδα ανθρωπιάς για τον μικρό ασθενή από την Τουρκία που δίνει αγώνα ζωής

Ολοκληρώνεται σήμερα ο κύριος κρίκος - με τη δωρεά της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και την δωρεά του αιμοποιητικού μοσχεύματος - στην τεράστια αλυσίδα ανθρωπιάς που έχει στηθεί εδώ και πολλές εβδομάδες και η οποία στόχο έχει να δώσει μία ευκαιρία ζωής στον μικρό ασθενή από την Τουρκία.

Η ιστορία μάλιστα του μικρού από τα Άδανα της Τουρκίας είχε συγκινήσει τον Ανδρέα από την Κρήτη, οποίος έγινε δότης μυελού οστών στον νέο παιδί και ο οποίος έγινε πρωτοσέλιδο αφιέρωμα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ» με ανταπόκριση από την Αθήνα.  

Ούτε Κορωνοϊός ούτε πανδημία δεν αγγίζει τις προσφορές αγάπης και κάθε τέτοιο δώρο ανθρωπιάς νικά το φόβο κι αγκαλιάζει τη ζωή. Έτσι αυτή η αλυσίδα με πολλούς κρίκους: Το σύλλογο εθελοντών δωρητών μυελού «Όραμα Ελπίδα», τους Εθνικούς οργανισμούς Μεταμοσχεύσεων της Ελλάδας και της Τουρκίας, την κλινική Παιδοαιματολογίας στην Τουρκία, την Αιματολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ και την Αιμοδοσία του ΠΑΓΝΗ, στην οποία και ο κύριος κρίκος ολοκληρώθηκε σήμερα με την δωρεά του αιμοποιητικού μοσχεύματος.

Στιγμή δεν δίστασε ο Αντρέας, από την πρώτη στιγμή που του προτάθηκε η δωρεά δήλωσε ένθερμος εθελοντής κι ας ήταν πριν ένα μήνα με την πανδημία στο ζενίθ. «Έχω κι εγώ ένα παιδάκι στην ίδια ηλικία», μας είπε.

«Ούτε Κορωνοϊός ούτε πανδημία δεν αγγίζει τις προσφορές αγάπης και κάθε τέτοιο δώρο ανθρωπιάς νικά το φόβο κι αγκαλιάζει τη ζωή. Χαρά και για εμάς τους ιατρούς και νοσηλευτές της Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου που είχαμε την τύχη να γίνουμε μέρος ενός τέτοιου γεγονότος, που ειδικά τις δύσκολες μέρες που διανύουμε, σκορπίζει φως, ελπίδα κι αισιοδοξία», αναφέρουν οι άνθρωποι της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ. 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια