Ηράκλειο

Δήμος Μινώα: Απαλλαγή τροφείων για τους παιδικούς – Τι θα γίνει με όσους πλήρωσαν;

Την πλήρη απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τροφείων για όλες τις οικογένειες των οποίων τα παιδιά φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και για το διάστημα που οι σταθμοί έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων προφύλαξης από την εξάπλωση του κορωνοϊού, αποφάσισε το Δ.Σ του Δήμου Μινώα Πεδιάδας μετά από σχετική εισήγηση της Δημοτικής Αρχής.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι γονείς δεν θα πληρώσουν τροφεία για το μήνα Μάρτιο αλλά και για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστοί οι σταθμοί. Εάν κάποιος έχει ήδη καταβάλει τροφεία γι’ αυτή την περίοδο, το ανάλογο ποσό θα συμψηφιστεί με μελλοντικές πληρωμές.

«Προτεραιότητά μας όλο αυτό το διάστημα ως δημοτική αρχή είναι να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία και να συμβάλλουμε στον περιορισμό της διάδοσής του COVID-19. Παράλληλα, όμως, λαμβάνουμε ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη όλων των δημοτών που δοκιμάζονται από την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση. Αποφασίσαμε λοιπόν, στο πλαίσιο μιας συνολικής δέσμης μέτρων, να προχωρήσουμε στην απαλλαγή από τα τροφεία των γονέων που έχουν τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, για το διάστημα από την στιγμή που σταμάτησαν αυτοί να λειτουργούν και για όσο διάστημα αυτοί παραμείνουν κλειστοί. Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να στηρίξουμε αυτούς που πλήττονται από την κρίση που έχει προκύψει λόγω του COVID-19», επισημαίνει με σχετική δήλωση του ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης.

Περισσότερες πληροφορίες & σχετικές διευκρινήσεις για την εν λόγω πρωτοβουλία παρέχονται στο τηλέφωνο 28913 40331 (Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας).

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια