«Έφυγε» ο Δημήτρης Κορνάρος, μπροστάρης του Θεάτρου των Αγρών

Ηράκλειο
«Έφυγε» ο Δημήτρης Κορνάρος, μπροστάρης του Θεάτρου των Αγρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε θλίψη βυθίστηκε το Κυπαρίσσι

Ένας από τους ανθρώπους του πολιτισμού της Κρήτης "έφυγε" αναπάντεχα προδομένος από τη καρδιά του. Ο Δημήτρης Κορνάρος, ο μπροστάρης του Θεάτρου των Αγρών, ο παθιασμένος κρητικός, ο ακτιβιστής με το μεστό λόγο και την καθάρια σκέψη αποχαιρέτησε την «Άνοιξη» ανήμερα της Μεγάλης Τετάρτης …

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Δημήτρης Κορνάρος  έφυγε ξαφνικά το πρωί την ώρα που έπινε τον καφέ του στο σπίτι του, σε ηλικία 62 ετών προδομένος από την καρδιά του.  

Οι συγγενείς του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, με την είδηση να συγκλονίζει όχι μόνο τον Προφήτη Ηλία, μα κι όλη τη Κρήτη.

Η κηδεία του Δημήτρη Κορνάρου θα γίνει – όπως επιβάλλουν οι καιροί – σε στενό οικογενειακό κύκλο…

Σε συλλυπητήρια ανακοίνωση ο Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρει:

Ο ξαφνικός θάνατος του Δημήτρη Κορνάρου μάς γεμίζει θλίψη. Η ανιδιοτέλεια και η καθαρότητα του ως αγωνιστή, αλλά και η ποιότητα του ως ανθρώπου που πάλευε πάντα αδιάφθορα και χωρίς δεύτερες σκέψεις, θα μας λείψουν σίγουρα στη νέα πραγματικότητα που διανοίγεται μπροστά μας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Συγκινητική ανάρτηση για τον απροσδόκητο χαμό

Η πρόεδρος και η γραμματέας των Εθελοντών ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ηρακλείου (ΕΠΗ) σε ανάρτησή τους στο Facebook, γράφουν για το θάνατο του ιδρυτικού μέλους της ΠΡΟΤΕΚΤΑ Δημήτρη Κορνάρου: 

"Θλίψη και πένθος πλημμύρισε την οικογένεια των εθελοντών μας, ο κεραυνός της είδησης για τον απροσδόκητο χαμό του ιδρυτικού μέλους της ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α Ηρακλείου Δημήτρη Κορνάρου.

Μια πραγματικά πολυεπίπεδη προσωπικότητα, που πολλοί θα μιλήσουν για όποια πτυχή της έτυχε να γνωρίσουν …

Εμείς τον γνωρίσαμε ως Άνθρωπο της προσφοράς και της αλληλεγγύης, που μπορούσε να εμπνέει, να εκπαιδεύει και να μεταδίδει αισιόδοξα μηνύματα στους ανθρώπους γύρω του!

Πολυδιαβασμένος, λάκωνας στην ομιλία του, με ταχύτητα σκέψης, σωστά αντανακλαστικά, (λες και ήταν γεννημένος για δύσκολες καταστάσεις μηχανευόταν λύσεις από το πουθενά για κάθε δυσκολία … ) με ιδιαίτερες απόψεις, έξυπνο χιούμορ, γεμάτος ζωή, δεν χωρούσε πουθενά …ούτε στα μαύρα, ούτε στα πολύχρωμα … ταίριαζε μόνο σε ιδέες και όνειρα !

Ένας άνθρωπος που ήξερε να διαφωνεί συζητώντας και να απολαμβάνεις την συζήτηση μαζί του, πολλές φορές περισσότερο κι από το αν συμφωνούσες …

Ερωτευμένος με την Κρήτη, την ιστορία και τις παραδόσεις της (την είχε περπατήσει απ άκρη σ’ άκρη και την γνώριζε απέξω κι ανακατωτά), χαιρόταν την ανθρώπινη παρέα και στον «Οίκο Αντοχής» του, μπορούσες να συναντήσεις ανθρώπους από παντού … να πιείς βραστάρια από κρητικά βότανα (που είχε μαζέψει ο ίδιος) κάνοντας συζητήσεις επί παντός επιστητού … σε διάφορες γλώσσες !

Ο Δημήτρης σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του, παρέμενε πάντα ο εαυτός του, στην πόλη ή στο βουνό, ως μαθητής ή ως δάσκαλος, διατηρώντας μέσα του ταυτόχρονα ένα παιδί ως προς τα συναισθήματα κι έναν γέροντα ως προς την σκέψη!

Τίποτα, ούτε κι ο θάνατος θα μπορέσει να τον σβήσει από τη μνήμη και τις εμπειρίες όλων εμάς των συνεθελοντών του!

Θέλουμε εκφράζοντας την θλίψη μας να δηλώσουμε τον σεβασμό και τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του και την υπερηφάνεια που νιώθουμε επειδή συμπορευτήκαμε με την καθοδήγησή του σε πολλά εθελοντικά μονοπάτια.

Με το τελευταίο μας αντίο λέμε ένα μεγάλο Ευχαριστώ στον Άνθρωπο κι Εθελοντή Δημήτρη Κορνάρο κι ότι θα μας λείψει η δική του «Αλήθεια»!

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News