Ηράκλειο

Κλειστά τα κοιμητήρια από Μεγάλη Παρασκευή έως Δευτέρα του Πάσχα

Ανακοίνωση από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του ανέφερε πως τα κοιμητήρια συγκαταλέγονται στους χώρους λατρείας και θα μείνουν κλειστά. «Ας προσευχηθούμε από το σπίτι», τόνισε.

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι το κοιμητήριο Αγίου Κωνσταντίνου όπως και το νέο κοιμητήριο Ηρακλείου θα παραμείνουν κλειστά από την Μεγάλη Παρασκευή έως και την Δευτέρα του Πάσχα για την αποφυγή πιθανού συνωστισμού των πολιτών.

Επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η τέλεση κηδειών με παρουσία μόνο των στενών συγγενών του εκλιπόντος.

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη δήλωσε σχετικά: «Σεβόμενοι την απόφαση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης για την μη προσέλευση ιερέων σε κοιμητήρια τη Μεγάλη Παρασκευή και τη Δευτέρα του Πάσχα και επομένως την μη τέλεση τρισάγιων και στο πλαίσιο των μέτρων για την προφύλαξη από την διασπορά του κορωνοϊού προχωράμε στο προσωρινό κλείσιμο των δημοτικών κοιμητηρίων.

Κατανοούμε την συναισθηματική φόρτιση που ενδεχομένως να δημιουργήσει σε κάποιους αυτή η απόφαση, ειδικά τέτοιες μέρες, όμως να είναι βέβαιοι ότι ελήφθη με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια όλων μας».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια