Το «ευχαριστώ» Ηρακλειώτισσας με πνευμονία, στους γιατρούς του ΠΑΓΝΗ

Ηράκλειο
Το «ευχαριστώ» Ηρακλειώτισσας με πνευμονία, στους γιατρούς του ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά την πανδημία του κορωνοϊού, οι γιατροί αντιμετωπίζουν μ ετην ίδια προσοχή όλα τα περιστατικά

"Ζούμε όλοι σε συνθήκες εξαιρετικά δυσμενείς. Συνθήκες πρωτόγνωρες που παρακολουθούμε άναυδοι. Σ΄ αυτές όμως τις δύσκολες καταστάσεις κάποιοι ξεχωρίζουν ποτέ από το χρέος μη κινούντες…".

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Ηρακλειώτισσα, κ. Ροζαλία Καρράσκο, η οποία πριν από λίγες εβδομάδες παρουσίασε συμπτώματα κορωνοϊού και βίωσε μια σοβαρή περιπέτεια υγείας, η οποία την κράτησε για αρκετές ημέρες στο ΠΑΓΝΗ.

Η κ. Καρράσκο δεν είχε προβληθεί από κορωνοϊό, αλλά έπασχε από βαρύτατη πνευμονία, που την κράτησε μακριά από τα αγαπημένα της πρόσωπα, μεταξύ αυτών τα παιδιά και το σύζυγό της. Και μπορεί τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στην πανδημία, ωστόσο, οι γιατροί, με την ίδια αυταπάρνηση και προσοχή, αντιμετωπίζουν όλα τα περιστατικά που εισέρχονται στα νοσοκομεία, αυτές τις ημέρες.

Η κ. Καρράσκο, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα (φιλόλογος), έχοντας πλέον αναρρώσει, θέλησε να καταθέσει μέσω του neakriti.gr ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που τη φρόντισαν όλο αυτό το διάστημα που χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Η καθηγήτρια δεν παρέλειψε να συγχαρεί το προσωπικό του νοσοκομείου, το οποίο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, "αγωνίζεται" κάτω από αντίξοες συνθήκες.

"Είχα την ατυχία στις 21 Μαρτίου να παρουσιάσω υψηλό πυρετό ,εμετό και την ημέρα του Ευαγγελισμού να αισθανθώ δύσπνοια και βάρος στο στήθος. Μεταφέρθηκα με ασθενοφόρο στο ΠΑΓΝΗ  όπου εξετάστηκα για κορωνοϊό και παρέμεινα 12 ώρες στη μονάδα πλήρως απομονωμένη.

Η αντιμετώπιση των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού ήταν όχι μόνο άψογη ως προς τα μέτρα ασφαλείας αλλά και συγκινητικά ανθρώπινη. Θαύμασα την αυταπάρνηση  και το ειλικρινές, αυθεντικά ανθρώπινο  ενδιαφέρον για τον ασθενή.

Τα αποτελέσματα του τεστ ήταν αρνητικά και μεταφέρθηκα στην πνευμονολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ, όπου νοσηλεύτηκα για 10 μέρες εξαιτίας μικροβίου που μου προκάλεσε βαρύτατη πνευμονία.

Θα ήθελα, λοιπόν, δημόσια να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους γιατρούς και το νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό που με φρόντισαν σε αυτή την περιπέτεια της υγείας μου. Ονόματα δεν συγκράτησα, συγκράτησα όμως ανθρωπιά, επαγγελματισμό, ζήλο, εργατικότητα και ενσυναίσθηση λειτουργών που ειλικρινά στάθηκαν δίπλα μου όσο καιρό παρέμεινα μακριά από το σύζυγο και τα παιδιά μου.

Οφείλω να συγχαρώ αυτούς τους ανθρώπους που σε αντίξοες συνθήκες παλεύουν και αγωνίζονται. Να υψώσω όμως και τη φωνή μου και να διαμαρτυρηθώ για τις ελλείψεις που φιλότιμα και με το δαιμόνιο πνεύμα αυτενέργειας του Έλληνα καταφέρνουν να καλύψουν.

Αυτή υπήρξε η εμπειρία μου και σας την καταθέτω με ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"

Καρράσκο Ροζαλία, Καθηγήτρια Φιλόλογος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News