Ηράκλειο

Ο Γολγοθάς της Σίλβια που νίκησε τον κορωνοϊό - «Έκανε το σήμα της νίκης μέσα στην εντατική»

«Φοβηθήκαμε ότι θα τη χάσουμε» περιέγραψε ο διευθυντής της ΜΕΘ Αν. Κιούλπαλης

Μετά από έναν Γολγοθά 23 ημέρων με στιγμές δύσκολες και έναν τεράστιο αγώνα από πλευράς γιατρών και νοσηλευτών αλλά και της ίδιας της 63χρονης, η Σίλβια Μπελτραμέτι τα κατάφερε και βγήκε από την εντατική έχοντας νικήσει τον κορωνοϊό. Η στιγμή έκρυβε τεράστια συγκίνηση για όλο το προσωπικό και τη διοίκηση του Βενιζελείου.

«Έκανε το σήμα της νίκης»

Τις συγκινητικές στιγμές που εκτυλίσσονταν ανάμεσα στους νοσηλευτές και την 63χρονη από την Αργεντινή περιέγραψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV και την Κατερίνα Σαλαπάτα o διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζελείου Ανέστης Κιούλπαλης λέγοντας: «όταν (οι νοσηλευτές) της έλεγαν ''Αrgentina, Maradona'' έκανε το σήμα της νίκης, ήταν σε μια φάση που δεν ήταν ακόμα πολύ καλά και αυτό μας έδωσε ελπίδες ότι θα συνέλθει. Το γεγονός ότι το αντιμετώπιζε με χιούμορ, αυτό έδειχνε ότι μπορεί να πάει καλύτερα...».

«Σταδιακά βελτιώθηκε η κατάσταση»

Όπως περιέγραψε σταδιακά άρχισε να βελτιώνεται η κατάστασή της γεννώντας την ελπίδα ότι μπορεί να βελτιωθεί αφού όπως είπε «σιγά σιγά επανερχόταν, βελτιωνόταν η μηχανική του πνεύμονα, υπήρχε βελτίωση σε ότι αφορά τα εργαστηριακά ευρήματα και την κλινική της εικόνα, οπότε αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα να κόψουμε τις αναστολές. Όταν ξύπνησε ήταν λίγο δύσκολη γιατί είχε από το στρες, μια εικόνα που πολλοί ασθενείς παρουσιάζουν, αυτό που αποκαλούμε ''στρες της μονάδα'', ένα είδος παραληρήματος, δεν είχε καλή επαφή με το περιβάλλον, δεν ήξερε που βρισκόταν κλπ. Υπήρχαν και διαστήματα που ήταν συνεργάσιμη και λογική».

«Φοβηθήκαμε ότι θα την χάσουμε»

Ο κ.Κιούλπαλης αναφέρθηκε και στην έντονη επιδείνωση που υπήρξε λέγοντας ότι «τη δεύτερη βδομάδα τα πράγματα δεν εξελίσσονταν καλά. Ο πυρετός δεν υποχωρούσε, αναπνευστικά ήταν πολύ - πολύ κρίσιμη η κατάσταση. Είχαν βέβαια από τις πρώτες μέρες βελτιωθεί οι υπόλοιπες λειτουργίες: η νεφρική, η ηπατική λειτουργία είχαν βελτιωθεί παρά πολύ, αλλά το σοβαρό πρόβλημα που ήταν η αναπνευστική ανεπάρκεια, παρέμενε, (ήταν) σε κρίσιμη κατάσταση και υπήρξε μια επιδείνωση και φοβηθήκαμε ότι τώρα με αυτή την επιδείνωση δυστυχώς θα τη χάσουμε».

Το θεραπευτικό σχήμα

Στο ερώτημα της Κατερίνας Σαλαπάτα αν το θεραπευτικό σχήμα που χορηγήθηκε περιελάμβανε χλωροκίνη και αζυθρομικίνη η απάντηση του κ. Κιούλπαλη ήταν καταφατική. Μάλιστα όπως συμπλήρωσε υπήρξε και η σκέψη να χορηγηθεί φάρμακο που χρησιμοποιείται κατά του Έμπολα αλλά ήταν δύσκολη η επικοινωνία με την οικογένειά της και την πρεσβεία, για να υπάρξει συγκατάθεση και έτσι δεν προχώρησε.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Μαρτίου η 63χρονη εισήχθη στο Βενιζέλειο με διάγνωση οξείας βρογχίτιδας, μεταφερόμενη από το κρουαζιερόπλοιο "Costa Victoria" που ήταν ανοιχτά του Κόκκινου Πύργου, στο νοσοκομείο. Μετά από έναν μεγάλο αγώνα κατάφερε να βγει νικήτρια στη μάχη αυτή. 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια