Έμειναν χωρίς επίδομα οι σπουδαστές μαγειρικής τέχνης

Ηράκλειο
Έμειναν χωρίς επίδομα οι σπουδαστές μαγειρικής τέχνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιστολή τους προς το υπουργείο

Προβλήματα που αφορούν την καταβολή των επιδομάτων μας, αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές του τμήματος μαγειρικής τέχνης Ηρακλείου. Οι σπουδαστές πήραν την πρωτοβουλία να δημοσιεύσουν επιστολή με τους προβληματισμούς τους για την κατάσταση στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού και ζητούν να ληφθούν  μέτρα από τους αρμοδίους.

Στην επιστολή τους οι σπουδαστές του Τμήματος Μετεκπαίδευσης Μαγειρικής Τέχνης Ηρακλείου προς το Υπουργείο Τουρισμού και Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρουν:

«Από τις 7 Ιανουαρίου ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα τμήματα μετεκπαίδευσης επισιτισμού-τουρισμού  πανελλαδικά αλλά και στο Ηράκλειο Κρήτης. Εργαζόμενοι σε επισιτισμό και τουρισμό, διακόψαμε την  επιδότηση μας στον ΟΑΕΔ που θα ήταν μόνο για τρεις μήνες για να ενταχθούμε στα επιδοτούμενα προγράμματα, και να ξεκινήσουμε μαθήματα με σκοπό την πιστοποίηση των γνώσεων μας σε ένα επάγγελμα που ασκούμε εδώ και χρόνια μιας και το πρόγραμμα αφορά ήδη επαγγελματίες του κλάδου.

Με το ξέσπασμα του κορωνοϊού, διακόψαμε τα μαθήματά μας και συνεχίσαμε κανονικά την παρακολούθηση μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν. Αρκετοί συνάδελφοι δεν έχουν πρόσβαση σε ίντερνετ, σε κατάλληλες συσκευές, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξαν συνάδελφοι που δεν πήραν ποτέ κωδικό από το υπουργείο για να συνδεθούν!

Παρότι οι υπεύθυνοι δεν φρόντισαν να λυθούν τα παραπάνω, στις 10 Απριλίου ολοκληρώσαμε τις σπουδές μας, και βρισκόμαστε σε μία αβεβαιότητα για το τι θα συμβεί με τα εξής. Αρχικά δεν μας έχει γνωστοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία καταβολής του επιδόματος μας που δεν έχουμε λάβει εδώ και τρεισήμισι μήνες. Επίσης δεν μας έχει γνωστοποιηθεί με ποιον ακριβώς τρόπο θα επανενταχθούμε στην ανεργία του ΟΑΕΔ. Την αβεβαιότητα ενισχύει το ότι δεν γνωρίζουμε πότε θα ανοίξουν ξανά τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια στα οποία εργαζόμαστε, και τι μέτρα θα πάρουν η κυβέρνηση και οι εργοδότες αρχικά οικονομικά για την αξιοπρεπή διαμονή μας στο σπίτι, αλλά και υγιεινής και ασφάλειας  για τους εργαζομένους όταν τελικά ανοίξουν οι επιχειρήσεις.

  • Άμεσα (και όχι τον Ιούνιο!) να καταβληθεί στο λογαριασμό μας το ποσό που αναλογεί σε κάθε σπουδαστή συνάδελφο για τις ώρες που παρακολουθήσαμε.
  • Να παρθούν άμεσα μέτρα για την άμεση επανένταξη μας στον ΟΑΕΔ.
  • Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των καθηγητών μας.
  • Σε περίπτωση που τα ξενοδοχεία συνεχίσουν με απόφαση της κυβέρνησης να είναι σε αναστολή λειτουργίας και μετά από τις καταληκτικές ημερομηνίες επαναπρόσληψης, να ενταχθούμε όλοι οι εργαζόμενοι στο μηχανισμό στήριξης και αναλαμβάνουμε την αποζημίωση των 800 ευρώ μέχρι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις. το κράτος να καταβάλουν όλες τις ασφαλιστικές εισφορές.
  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ώστε να μην κινδυνεύσουμε όταν ανοίξουν ξανά οι επιχειρήσεις.
  • Άμεση πρόσληψη προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε νοσοκομεία, ΜΕΘ, ΕΚΑΒ, εργαστήρια».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News