Δήμος Γόρτυνας: Οριστικά και αμετάκλητα έκπτωτος ο Μιχάλης Κοκολάκης

Κρήτη
Δήμος Γόρτυνας: Οριστικά και αμετάκλητα έκπτωτος ο Μιχάλης Κοκολάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ανέφερε στο neakriti ο συνήγορος του κ Σχοιναράκη για την πολυαναμενόμενη υπόθεση αναφορικά με την δημαρχία της Γόρτυνας

Εκδόθηκε σήμερα η απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας η οποία και απορρίπτει στο σύνολο της, την αίτηση αναίρεσης του  Μιχάλη Κοκολάκη και επικυρώνει την απόφασή του πρωτοδικείου  Ηρακλείου η οποία είχε κάνει δεκτή την ένσταση  του Νικολάου Σχοιναράκη κηρύσσοντας έκπτωτο τον τότε νεοεκλεγέντα  δήμαρχο Γόρτυνας Μιχάλη Κοκολάκη ,από το αξίωμα του δημάρχου Γόρτυνας.

Ουσιαστικά η απόφαση του ΣτΕ επικυρώνει την πρωτοδίκη απόφαση του Πρωτοδικείου,  κηρύσσοντας οριστικά και αμετάκλητα έκπτωτο τον Μιχάλη Κοκολάκη,

Μιλώντας στο neakriti , o συνήγορος του κ. Σχοιναράκη , Γιώργος Μερκουλιδης υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη η απόφαση 547  του 2020, από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Είχαμε και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική  Δικαιοσύνη. Η Ελλάδα είναι κράτος που λειτουργεί θεσμικά.  Ήταν αναμενόμενη εξέλιξη η επικύρωση της πρωτόδικης απόφασης από το ΣτΕ και η αίτηση αναιρέσεως του κ. Κοκολάκη στο ΣτΕ ήταν νομικά και ουσιαστικά αβάσιμη».

Υπενθυμίζεται ότι  στα τέλη του 2019 , εκδικάστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει ο έκπτωτος - με βάση το Πρωτοδικείο Ηρακλείου - δήμαρχος Μιχάλης Κοκολάκης κατά της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης που είχε δικαιώσει την προσφυγή του αντιπάλου του στις εκλογές, πρώην δημάρχου Νίκου Σχοιναράκη, κρίνοντας πως ο κ. Κοκολάκης δεν είχε το δικαίωμα να είναι καν υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Σύμφωνα με την ένσταση από πλευρά Σχοιναράκη, ο κ. Κοκολάκης δε θα μπορούσε να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία και αυτό διότι φέρεται να είχε εργολαβικές σχέσεις με το Δήμο Γόρτυνας οι οποίες εκκρεμούσαν.

Η “ετυμηγορία” του Συμβουλίου Επικρατείας  ανακοινώθηκε τελικά σήμερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News