Ηράκλειο

Καταγγελία για… «αυθαίρετα» πρόστιμα στο Ηράκλειο, λόγω απαγόρευσης κυκλοφορίας

Τι απαντά, από την πλευρά της, η αστυνομία

Τέσσερα πρόστιμα για τη μη τήρηση των μέτρων της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, βεβαιώθηκαν, συνολικά, από τις αστυνομικές Αρχές του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια ελέγχου στο κέντρο του Ηρακλείου (και συγκεκριμένα στην περιοχή της Χανιόπορτας), προχτές, Τρίτη.

Πρόκειται για 2 πρόστιμα σε μετανάστες και 2 πρόστιμα σε Έλληνες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι μετανάστες δεν έφεραν μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενώ στην περίπτωση των Ελλήνων «οι βεβαιώσεις μετακίνησης περιείχαν λάθη».

Πάντως, σύμφωνα με σχετική καταγγελία ο αστυνομικός «έκρινε πως η ημερομηνία μετακίνησης έχει γραφτεί ανάποδα (αντί για 7/4/2020 ήταν 4/7/2020), άρα το έγγραφο δεν ήταν σε ισχύ, οπότε και επιβλήθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ».

Όπως αναφέρεται στην ίδια καταγγελία, οι 2 Έλληνες μετακινήθηκαν, προκειμένου να παράσχουν βοήθεια (φάρμακα και τρόφιμα) σε άτομο που είχε εμφανίσει συμπτώματα κορωνοϊού. Τη στιγμή εκείνη, είδαν τις δυνάμεις της αστυνομίας να βεβαιώνουν πρόστιμα στους 2 αλλοδαπούς, οι οποίοι, όπως αναφέρουν «είχαν ακινητοποιήσει τους δύο μετανάστες, τους έγραφαν πρόστιμα, τους ζητούσαν άδειες παραμονής και όλα αυτά χωρίς να τηρούνται αποστάσεις και προληπτικά μέτρα (γάντια, μάσκες, κ.λπ.)», γεγονός, βέβαια που εναπόκειται στη γενικότερη έλλειψη ειδών ατομικής προστασίας από πλευράς αστυνομίας.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, στους 2 Έλληνες, στους οποίους βεβαιώθηκαν τα πρόστιμα των 150 ευρώ, έγινε και σωματικός έλεγχος, ενώ οι ίδιοι αναμένεται να προχωρήσουν σε ένσταση σχετικά με τα πρόστιμα, καθότι, όπως λένε, είχαν μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αφού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην καταγγελία «Σε κανένα από τα δύο πρόστιμα δεν αναγράφεται πάνω η αιτιολογία».

Σημειώνεται, πάντως, πως, από την πλευρά τους, αστυνομικές πηγές έκαναν λόγο για «έναν κλασικό έλεγχο, όπως γίνεται σε όλη την Κρήτη, σε όλη την Ελλάδα», ενώ, όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί ο αστυνομικός αποστειρώνει με αντισηπτικό την ταυτότητα του πολίτη.

(Τις φωτογραφίες και το βίντεο απέστειλαν στο neakriti.gr οι καταγγέλλοντες)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια