Πράξεις ανθρωπιάς με τρόφιμα σε οικογένειες στους δήμους Φαιστού και Χερσονήσου

Ηράκλειο
Πράξεις ανθρωπιάς με τρόφιμα σε οικογένειες στους δήμους Φαιστού και Χερσονήσου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υπομονή , πίστη και μένουμε σπίτι», το μήνυμα του αντιδημάρχου Γιάννη Φασομυτάκη - Ενώ σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Γιάννη Σέγκο, τις επόμενες μέρες θα μοιραστούν μεγάλες ποσότητες βασικών αγαθών σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Κινήσεις ανθρωπιάς σε συμπολίτες μας που στερούνται βασικά αγαθά και στη Μεσαρά, από τον Δήμο Φαιστού, ο οποίος συγκέντρωσε μεγάλες ποσότητες τροφίμων, οι οποίες θα διατεθούν σε 250 ευπαθείς οικογένειες, όπως ανέδειξε η εκπομπή « Καλό Μεσημέρι» με την Ιωάννα Μαλέσκου.

Όπως μας ανέφερε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων του Δήμου Φαιστού, κ. Γιάννης Φασομυτάκης, πρόκειται για τρόφιμα, τα οποία θα διανέμονται κάθε Τρίτη και για 8 βδομάδες, με την αρχή να γίνεται από αύριο, ενώ εάν απαιτηθεί η ανάγκη αυτή να διευρυνθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τότε η συγκέντρωση και διάθεση θα συνεχιστεί. Πρόκειται για όσπρια, ζυμαρικά, λαχανικά, λάδι, παξιμάδια, φρούτα, ψάρι κ.α. ενώ από την επόμενη βδομάδα, αναμένεται να διατεθούν και ποσότητες κρέατος, ενόψει Πάσχα.

«Υπομονή , πίστη και μένουμε σπίτι», το μήνυμα του αντιδημάρχου Γιάννη Φασομυτάκη, ο οποίος μας επισήμανε δύο ακόμη σημαντικές δράσεις, οι οποίες υλοποιούνται.  Η πρώτη αφορά τη δράση «ερχόμαστε εμείς» , μέσω της οποίας, πολίτες μπορούν να εξυπηρετηθούν για ότι χρειάζονται, ενώ η δεύτερη, αφορά, τις εθελοντικές αιμοδοσίες προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε αίμα.

"Καλαθια αγάπης" σε συνάνθρωπους μας που έχουν ανάγκη στο δήμο Χερσονήσου

Δράσεις αγάπης και στήριξης συμπολιτών μας, τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω κορωνοϊού και στον Δήμο Χερσονήσου, όπου ετοιμάζονται «καλάθια αγάπης» προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, όπως ανέδειξε η εκπομπή «Καλό Μεσημέρι» με την Ιωάννα Μαλέσκου. 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Γιάννη Σέγκο, τις επόμενες μέρες θα μοιραστούν μεγάλες ποσότητες βασικών αγαθών σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.  Αυτή τη στιγμή γίνεται καταγραφή των οικογενειών, ενώ σε ότι αφορά στις ποσότητες τροφίμων, αυτές όπως εκτιμάται μπορούν να διαρκέσουν για χρονικό διάστημα 20 ημερών ή και περισσότερο.

Τη σχετική δαπάνη καλύπτει ο Δήμος Χερσονήσου, με τον Γιάννη Σέγκο να μας ενημερώνει και για την ενεργοποίηση τηλεφωνικής γραμμής στον δήμο, για όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν για τρόφιμα, φάρμακα και όχι μόνο. Το τηλέφωνο είναι : 2897.340.020.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στον δήμο Χερσονήσου, διανεμήθηκαν σήμερα τρόφιμα σε ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ, το οποίο υλοποιεί η Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης.

Το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», του Δήμου μετέφερε τρόφιμα, πόρτα πόρτα στους δικαιούχους, ενώ αντίστοιχες κινήσεις υλοποιήθηκαν σε όλο το νησί.  Συνολικά, διατέθηκαν 110 τόνοι αγαθών πρώτης ανάγκης, όπως προϊόντα μακράς διάρκειας, γάλα, μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι και όχι μόνο, ενώ σε ότι αφορά το κρέας, αυτό θα διατεθεί στους δικαιούχους μετά το Πάσχα, λόγω κορωνοϊού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News