Έρχονται μονοδρομήσεις και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, δείτε σε ποιες περιοχές του Ηρακλείου

Ηράκλειο
Έρχονται μονοδρομήσεις και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, δείτε σε ποιες περιοχές του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την ασφαλέστερη κίνηση πεζών και οδηγών

Μπαράζ κυκλοφοριακών παρεμβάσεων, με στόχο να διορθωθούν τα κυκλοφοριακά "κακώς κείμενα" και οι κίνδυνοι σε προβληματικά σημεία και δρόμους ανά την πόλη, δρομολογεί τώρα ο Δήμος Ηρακλείου. Σε διά περιφοράς συνεδρίασή της, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου αποφάσισε συγκεκριμένες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και την καλύτερη και πιο ασφαλή κυκλοφορία τόσο των διερχόμενων οδηγών όσο και των πεζών.

Βεβαίως στην παρούσα φάση, με τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, μπορεί οι παρεμβάσεις να μη φαντάζουν τόσο επιτακτικές, ωστόσο, σύμφωνα με τις σχετικές διαπιστώσεις των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, κρίνεται αναγκαίο να γίνουν αυτές οι αλλαγές ώστε να περιοριστεί μελλοντικά η επικινδυνότητα στις εν λόγω περιοχές...

 Για την άρση των περιγραφόμενων προβληματικών σημείων και με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην περιοχή των Βασιλειών, η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής του Δήμου Ηρακλείου αποφάσισε τα εξής μέτρα:

* Τον καθορισμό ορίου ταχύτητας σε 30χλμ./ώρα στην επαρχιακή οδό και στο σύνολο του οικισμού και 20χλμ./ω στο δίκτυο έμπροσθεν του Δημοτικού Σχολείου, του 2θέσιου Νηπιαγωγείου, έμπροσθεν της πλατείας, με υπενθύμιση σε όλα τα σημεία εισόδου και εξόδου.

* Τη μονοδρόμηση της οδού Αλκιώνος με είσοδο από την Κ. Πατραμάνη και έξοδο στην οδό Μ. Κατράκη.

* Τη δημιουργία διαβάσεων πεζών στα σημεία που παρουσιάζονται στο σχέδιο και ειδικότερα επί της Εθν. Αντιστάσεως (διεύθ. 102 έμπροσθεν φροντιστηρίου και έμπροσθεν μίνι-μάρκετ με συχνή διέλευση πεζών), πλησίον στάσεων λεωφορείων, λ. Εθν. Αντιστάσεως & Νικηφόρου Φωκά (2), Εθν. Αντιστάσεως & Ζωοδόχου Πηγής (3), Εθν. Αντιστάσεωςε & Κύπρου (1), Μ. Κατράκη & Εθν. Αντιστάσεως (2) και (2) επί της Ν. Φωκά.

* Την απαγόρευση προσπέρασης στο σύνολο της επαρχιακής οδού στο τμήμα εντός οικισμού (σήμανση Ρ30).

* Την υποχρεωτική διακοπή της πορείας των οχημάτων με την τοποθέτηση πινακίδων (stop) σε επιλεγμένα σημεία.

* Την τοποθέτηση πληροφοριακής σήμανσης Κ.16 "παιδιά" και επιγραφή "προσοχή σχολείο" και "αργά" στα κρίσιμα σημεία κατά το ΦΕΚ 2302/Β/16.9.2013 που σημειώνονται στον χάρτη και πληροφοριακές πινακίδες σήμανσης Π-21 για την ειδοποίηση προσέγγισης σε διάβαση πεζών των διερχόμενων οχημάτων.

* Την τοποθέτηση ανακλαστήρων οδοστρώματος ("μάτια γάτας") σε διάταξη κατά το ΦΕΚ 2302/Β/16.9.2013 στα σημεία εισόδου του οικισμού επί της λ. Εθν. Αντιστάσεως και προ των κρίσιμων διασταυρώσεων όπως σημαίνεται στον χάρτη παρεμβάσεων.

* Την οριζόντια διαγράμμιση για όρια ταχύτητας-απαγόρευση στάθμευσης-καθορισμό πλάτους λωρίδας κ.ά.

* Την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης σε απόσταση στα σημεία πλησίον των διαβάσεων (υφιστάμενων, "κλασικών" και νέων υπερυψωμένων) - επισήμανση με κίτρινη διαγράμμιση.

* Την παροδική πεζοδρόμηση στο αδιέξοδο δίκτυο πέριξ διθέσιου Νηπιαγωγείου (για τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης μαθητών).

 Για την άρση αστοχιών και με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, με έμφαση το δίκτυο πεζού στην περιοχή της Φορτέτσας και ειδικότερα της οδού Σόλωνος, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε τη δημιουργία διαβάσεων πεζών και άλλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως περιγράφονται αναλυτικά παρακάτω:

* Τον καθορισμό ορίου ταχύτητας επί της οδού Σόλωνος σε 30 χλμ./ώρα.

* Τη δημιουργία διαβάσεων πεζών στα διάφορα σημεία της περιοχής μελέτης.

* Την τοποθέτηση πληροφοριακής σήμανσης Κ.16 "παιδιά" και επιγραφή "προσοχή σχολείο" και "αργά" στα κρίσιμα σημεία κατά το ΦΕΚ 2302/Β/16.9.2013, που σημειώνονται στον χάρτη, καθώς και πληροφοριακές πινακίδες σήμανσης Π-21 για την ειδοποίηση προσέγγισης σε διάβαση πεζών των διερχόμενων οχημάτων.

* Την τοποθέτηση σταθερών οριοδεικτών εκατέρωθεν των διαβάσεων πεζών.

* Την τοποθέτηση ανακλαστήρων οδοστρώματος σε όλο το μήκος της οδού Σόλωνος κυρίως στο ρεύμα καθόδου από Ναυαρίνου προς Κνωσού.

 Ούλοφ Πάλμε

 Για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας πεζών και οδηγών, αποφασίστηκαν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Ούλαφ Πάλμε:

* Ο καθορισμός ορίου ταχύτητας σε 30 χλμ./ώρα, σύμφωνα με το σχέδιο, προ της εισόδου στο στενό τμήμα σε κάθε πλευρά ανά 50 μέτρα. Επίσης ο καθορισμός ορίου ταχύτητας σε 40 χιλμ./ώρα στο υπόλοιπο τμήμα της οδού.

* Η τοποθέτηση ανακλαστήρων οδοστρώματος (πλέγμα "μάτια γάτας") σε όλο το εξεταζόμενο μήκος της οδού στο ρεύμα καθόδου από Ευτέρπης προς Αλκμέονος.

* H τοποθέτηση ανακλαστήρων οδοστρώματος (πλέγμα "μάτια γάτας") σε όλο το στενό τμήμα της οδού στο ρεύμα ανόδου από Αλκμέονος προς Εφήβων.

* Η απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης με την τοποθέτηση κατακόρυφης σήμανσης στο στενό τμήμα της οδού.

* Η οριζόντια κίτρινη διαγράμμιση για την απαγόρευση στάθμευσης στο στενό τμήμα της οδού από Αλκμέονος έως Εφήβων και η οριζόντια κίτρινη διαγράμμιση για απαγόρευση της στάθμευσης σε όλες τις διασταυρώσεις του εξεταζόμενου τμήματος.

* Η υποχρεωτική διακοπή της πορείας των οχημάτων με την τοποθέτηση κατακόρυφης σήμανσης (Stop) σε όλες τις ανώνυμες που έχουν έξοδο στην οδό Ούλαφ Πάλμε, όπως αποτυπώνονται στο σχέδιο και ενίσχυση της σήμανσης με την τοποθέτηση οριζόντιας σήμανσης Stop σε όλες τις καθέτους στο εξεταζόμενο τμήμα.

* Η τοποθέτηση σταθερών οριοδεικτών εκατέρωθεν των διαβάσεων πεζών.

* Η τοποθέτηση ανακλαστήρων οδοστρώματος σε όλο το μήκος της οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

* Η απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης σε απόσταση στα σημεία πλησίον των διαβάσεων (υφιστάμενων, "κλασικών" και νέων υπερυψωμένων) - επισήμανση με κίτρινη διαγράμμιση.

ΑΓΙΟΣ IΩΑΝΝΗΣ

Στη διά περιφοράς συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία διαβάσεων πεζών επί της οδού Κρασαδάκη και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το 47ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή Αγίου Ιωάννη. Ο λόγος συγκεκριμένα για:

* Τον καθορισμό ορίου ταχύτητας σε όλο το μήκος της οδού Κρασαδάκη σε 30 χλμ.

* Τη δημιουργία διαβάσεων πεζών στις εξής συμβολές: 2 διαβάσεις πεζών στη συμβολή Νικ. Κρασαδάκης & Χαραλάμπου Παπαδάκη, 3 διαβάσεις στη συμβολή Νικ. Κρασαδάκη & Ιωαν. Λιμπρίτη & Ίωνος, 3 διαβάσεις στη συμβολή με τις οδούς Κρήτης & Βασ. Ρασούλη, 3 διαβάσεις στη συμβολή με τις οδούς Καστελίου & Παρθενώνος, 3 διαβάσεις στη συμβολή με την οδό Αθανασίου Μούση, 2 διαβάσεις στη συμβολή με τις οδούς Νικ. Σταυρινίδη & λ. Πλατάκη, 1 διάβαση πεζών στη συμβολή με την οδό Δημ. Κυριακού, 4 διαβάσεις πεζών στη συμβολή με την οδό Εμμ. Ματζαπετάκη και 2 διαβάσεις στη συμβολή με την οδό Ευάγγ. Χατζάκη.

* Την τοποθέτηση πληροφοριακής σήμανσης Κ.16 "παιδιά" και επιγραφή "προσοχή σχολείο" και "αργά" στα κρίσιμα σημεία κατά το ΦΕΚ 2302/Β/16.9.2013 που σημειώνονται στον χάρτη και πληροφοριακές πινακίδες σήμανσης Π-21 για την ειδοποίηση προσέγγισης σε διάβαση πεζών των διερχόμενων οχημάτων.

* Την τοποθέτηση σταθερών οριοδεικτών εκατέρωθεν των διαβάσεων πεζών.

* Την τοποθέτηση ανακλαστήρων οδοστρώματος σε όλο το μήκος της οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, όπως αποτυπώνονται στο σχέδιο.

* Την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης σε απόσταση στα σημεία πλησίον των διαβάσεων (υφιστάμενων, "κλασικών" και νέων υπερυψωμένων) - επισήμανση με κίτρινη διαγράμμιση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News