default-image

Κορωνοϊός: «Γολγοθάς» η καθημερινότητα για τα άτομα με αυτισμό και αναπηρίες

Κρήτη
Κορωνοϊός: «Γολγοθάς» η καθημερινότητα για τα άτομα με αυτισμό και αναπηρίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρήστος Τζαμούσης: «Ακόμα και η πολιτική προστασία ξέχασε να συμπεριλάβει τα άτομα με αναπηρία στις βεβαιώσεις κυκλοφορίας. Ανέτοιμοι ήταν οι δήμοι να συνδράμουν μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» στο Γολγοθά που βιώνουν οι οικογένειες.

Τη δική τους κόλαση» βιώνουν αυτές τις ημέρες της καραντίνας τα άτομα με αυτισμό και άλλες αναπηρίες και οι οικογένειές που βλέπουν την τόσο σημαντική για τα ίδια ρουτίνα τους να καταστρατηγείται.

 Όπως σημείωσε μιλώντας στην εκπομπή Κρήτη Σήμερα και τον Λευτέρη Κουμαντάκη ο Διευθυντής του κέντρου ειδικών παιδιών «Ζωοδόχου Πηγής», η πολύτιμη για τη διατήρηση της ισορροπίας τους ρουτίνα έχει καταργηθεί με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

 Όπως τόνισε ο κ. Τζαμούσης είναι σημαντικό η πολιτεία να δώσει μια ανάσα και στους φροντιστές των ατόμων με αναπηρία που βρίσκονται αντιμέτωποι με πλείστα όσα προβλήματα και υπογράμμισε ότι ακόμα και η πολιτική προστασία ξέχασε να συμπεριλάβει τα άτομα με αναπηρία στις βεβαιώσεις κυκλοφορίας.

 Την ίδια ώρα, ο Διευθυντής του κέντρου ειδικών παιδιών «Ζωοδόχου Πηγής», σημείωσε την ανάγκη οι δήμοι να συνδράμουν τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους  μέσω του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News