Ακάθιστος Ύμνος - Ζωντανή μετάδοση από το neakriti.gr

Ηράκλειο
Ακάθιστος Ύμνος - Ζωντανή μετάδοση από το neakriti.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου

Τις ημέρες αυτές που μας έχει ζητηθεί να «Μένουμε Σπίτι», ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού και να προστατεύσουμε τους αγαπημένους μας και τους εαυτούς μας, οι αναγνώστες του neakriti.gr θα έχουν την δυνατότητα μέσα από το site μας να παρακολουθήσουν την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου.

Το neakriti.gr, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου, σας δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε το αριστούργημα της Βυζαντινής Υμνογραφίας, σε ζωντανή σύνδεση με τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα.

Έτσι σήμερα Παρασκευή 3 Απριλίου στις 18:00, μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την ακολουθία του «Ακάθιστου Ύμνου εις την Υπεραγίαν Θεοτόκο».

Ο Ακάθιστος ύμνος θεωρείται ως ένα αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας. Είναι γραμμένος πάνω στους κανόνες της ομοτονίας, ισοσυλλαβίας και εν μέρει της ομοιοκαταληξίας.

Η γλώσσα του είναι σοβαρή και ποιητική και πλουτίζεται από κοσμητικά επίθετα και πολλά σχήματα λόγου (αντιθέσεις, μεταφορές, κλπ).

Το θέμα του είναι η εξύμνηση της ενανθρώπισης του Θεού μέσω της Θεοτόκου, πράγμα που γίνεται με πολλές εκφράσεις χαράς και αγαλλίασης, οι οποίες του προσδίδουν θριαμβευτικό τόνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News