Αστικό ΚΤΕΛ: Ανακοίνωση για την είσοδο των λεωφορείων στο λιμάνι

Ηράκλειο
Αστικό ΚΤΕΛ: Ανακοίνωση για την είσοδο των λεωφορείων στο λιμάνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σε ανακοίνωση του προς την Περιφερειακή Δ/νση Τουρισμού Κρήτης και Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων – Επαγγελμάτων, το Αστικό ΚΤΕΛ εκφράζει την «κατάπληξη του» σχετικά με την είσοδο λεωφορείων του αστικού ΚΤΕΛ στο λιμάνι Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με κατάπληξη διαβάσαμε στον ημερήσιο τύπο ότι ζητώντας την είσοδό μας εντός του Λιμένος Ηρακλείου τούτο συνιστά «υποκλοπή του έργου των τουριστικών λεωφορείων». Το παραπάνω μάλιστα το στηρίζετε στο ΝΔ 102/73 ΦΕΚ 178 Α νόμο της Χούντας ο οποίος σας πληροφορούμε αφού δε το γνωρίζετε ότι έχει καταργηθεί από το 2001. Από δημόσιες υπηρεσίες θα περιμέναμε μεγαλύτερη σοβαρότητα στις τοποθετήσεις τους και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών και των ενδιαφερόμενων και όχι αποδοχή καταγγελιών που στερούνται υπευθυνότητας και νομιμότητας. Προς αποκατάσταση της αλήθειας σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

1) Το Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Ηρακλείου Α.Ε. δεν το ενδιαφέρουν οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων αλλά οι μεμονωμένοι επιβάτες χρήστες του Λιμένος.

2) Το δίκαιο αίτημα του Κ.Τ.Ε.Λ. για την είσοδο του εντός του Λιμένος ούτως ώστε ο πολίτης να έχει το δικαίωμα επιλογής μέσου μεταφοράς με το μικρότερο δυνατό κόστος είναι κατοχυρωμένο με την υπουργική απόφαση Α 8949/834/2009(Β 941) η οποία στην παράγραφο 1γ αναφέρει επί λέξη «επιτρέπετε ο καθορισμός στάσεων αστικών γραμμών , ή αφετηρίας ή τέρματος αυτών μέσα σε λιμάνια ή αεροδρόμια, μετά από έγκριση των οικείων φορέων στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγονται οι χώροι αυτοί.»

Μετά τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι θα πρέπει να ανακαλέσετε ως αναληθές το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 1731/12-3-2020 έγγραφο σας για αποκατάσταση της αλήθειας και της νομιμότητας.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News