Ηράκλειο

Δήμος Φαιστού: Με σχέδιο ετοιμότητας η αντιμετώπιση του Κορωνοϊού

Απολυμάνσεις και προμήθειες μέσων ατομικής προστασίας

Συνεχίζονται από το Δήμο Φαιστού οι προσπάθειες για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, αλλά και για την υγιεινή και ασφάλεια όλων των πολιτών, των εργαζόμενων και ειδικότερα των εργαζόμενων στην καθαριότητα, που επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος.

Στο πλαίσιο των ενεργειών και δράσεων της Δημοτικής Αρχής, έφθασαν στο Δήμο Φαιστού σήμερα τα επιπλέον προβλεπόμενα μέσα υγιεινής, ασφάλειας και ατομικής προστασίας για όλα τα πληρώματα των απορριμματοφόρων. Τα μέσα παρέδωσε στα πληρώματα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Αντώνης Κωνσταντουλάκης.

Σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Υγείας Γιάννη Φασομυτάκη παράλληλα, εντείνονται από την Δευτέρα οι διαδικασίες απολυμάνσεων όλων των δημόσιων και κοινόχρηστων χώρων σε κάθε Δημοτική Ενότητα του Δήμου, προκειμένου να περιοριστούν στο ελάχιστο οι πιθανότητες μετάδοσης οποιουδήποτε ιού.

«Από την πρώτη ημέρα που παραλάβαμε τις σχετικές οδηγίες από το αρμόδιο Υπουργείο για ατομικά μέσα προστασίας, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις από την εξάπλωση του κορωνοϊού» ανέφερε μεταξύ άλλων με δηλώσεις του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντουλάκης για να προσθέσει:

«Ήδη σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Ήδη ακολουθούνται όλες οι οδηγίες και έχουν εκδοθεί σχετικές ανακοινώσεις σε τέσσερις διαφορετικές γλώσσες προκειμένου κάθε δημότης να είναι ενήμερος. Δεν σταματάμε όμως. Συνεχίζουμε και μέσα στις επόμενες ημέρες με πρωτοβουλία του Δημάρχου θα ενημερωθείτε αναλυτικά για όλες τις κινήσεις που προστίθενται καθημερινά στα όσα υλοποιούμε».

Τονίζεται ότι οι πολίτες θα πρέπει να επιδείξουν μεγάλη υπευθυνότητα στον τρόπο που χρησιμοποιούν τα ατομικά μέσα προστασίας, όπως γάντια, μάσκες και απολυμαντικά, αφού οφείλουν να τα πετούν με προσοχή και ιδανικά μέσα σε ειδικές συσκευασίες μιας χρήσης, μόνο στους κάδους απορριμμάτων.

Όπως τονίζεται από τη δημοτική αρχή επίσης, όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και οι υπηρεσίες καθαριότητας υπερβάλουν εαυτό για να αντιμετωπίσουν δεκάδες καθημερινά ζητήματα. Η διακινδύνευση, ακόμα κι ενός εργαζόμενου στην καθαριότητα, συνεπάγεται διακινδύνευση για όλους τους Δημότες και πιθανή διασπορά, την οποία κανένας δεν επιθυμεί.

«Ως Δήμος Φαιστού καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, βάση του Δημοτικού Σχεδίου Ετοιμότητας που έχουμε καταρτίσει για να προστατεύσουμε τη Δημόσια Υγεία» αναφέρει με δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Φασομυτάκης για να προσθέσει:

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο και ασφαλώς με την υπηρεσία καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας προχωράμε σε κλιμακωτές δράσεις και σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για να μην έχουμε εξάπλωση κρουσμάτων ή ιού. Η ευθύνη βέβαια είναι συλλογική, όμως είμαστε σίγουροι πως και οι δημότες από την πλευρά τους κάνουν το χρέος τους για το καλό όλων μας».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης αναφέρει ότι «όσα μπορεί να πράξει η δημοτική Αρχή, παρά τις αντιξοότητες τα πράττει και με το παραπάνω».

«Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες δράσεις. Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την Περιφέρεια, την Διοικητική Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και το Υπουργείο, με στόχο την προστασία και προάσπιση της Δημόσιας Υγείας» προσθέτει και τονίζει:

«Δεδομένων των συνθηκών όμως, χρειάζεται και η υπευθυνότητα όλων. Γνωρίζω πως οι Δημότες του Δήμου Φαιστού, στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και προσπαθούν για το καλύτερο όταν υπάρχει ανάγκη. Αυτή την υπεύθυνη στάση χρειαζόμαστε και τώρα. Μπορούμε και μαζί θα τα καταφέρουμε».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια