Ηράκλειο

Κρήτη: Θάνατος Γερμανού καθηγητή από κορωνοϊό - Συγκλονισμένοι τον αποχαιρετούν συνεργάτες

«Θα μείνει πάντα στην καρδιά μας ως το πιο δοτικό και καλοσυνάτο άτομο»

Με θλίψη, αδυνατώντας να πιστέψουν το άσχημο νέο, αποχαιρετούν φίλοι και συνεργάτες τον 42χρονο Γερμανό καθηγητή που «έσβησε» από επιπλοκές του κορωνοϊού στην Κρήτη. Ο φίλος του Aleksei Buinyi επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου της Βρέμης αναφέρεται στον άτυχο An­dreas Hil­boll λέγοντας ότι «θα μείνει πάντα στην καρδιά μας ως το πιο δοτικό και καλοσυνάτο άτομο».

Στη ανάρτησή του ο κ. Buinyi αναφέρει ότι ο καθηγητής αναχώρησε από τη Βρέμη για το μοιραίο όπως αποδείχθηκε ταξίδι στην Κρήτη στις 7 Μαρτίου, για παράδοση μαθημάτων στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus. Μετά το ταξίδι του Σαββάτου, ανέβασε πυρετό την Τετάρτη και το βράδυ της 12ης Μαρτίου ,όπως περιγράφει, βγήκαν τα αποτελέσματα του τεστ.

"Πάλεψε γενναία" 

Μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο 42χρονος πάλεψε γενναία με τον κορωνοϊό αλλά δεν τα κατάφερε και έδωσε συλλυπητήρια στην οικογένειά του και την Κατρίν.

Ο θάνατος του 42χρονου καθηγητή έχει σοκάρει όχι μόνο το Πανεπιστήμιο Κρήτης το οποίο επισκέφθηκε για τα μαθήματα αλλά και τους συναδέλφους και φίλους του στη Γερμανία. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο An­dreas Hil­boll – το πρώτο θύμα κορωνοϊού στην Κρήτη- θα «έφευγε» από τη ζωή καθώς φαινόταν υγιής και δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Οι φοιτητές που παρακολουθούσαν τα σεμινάριά του στην Κρήτη είναι όλοι καλά στην υγεία τους αλλά συγκλονισμένοι από το χαμό του καθηγητή, όπως και η επιστημονική κοινότητα του νησιού. 

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Πολυτάλαντος επιστήμονας και του θαυμάσιος άνθρωπος

Σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Κρήτης αναφέρει:

«Με ανείπωτη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον φίλο και συνάδελφο Δρ. Andreas Hilboll, που έχασε τη μάχη με τη ζωή, θύμα του φονικού κορωνοϊού, τη στιγμή που υπηρετούσε το Πανεπιστήμιό μας.

Ο Ανδρέας, μαθηματικός με ειδίκευση στην ανάκτηση και επεξεργασία δορυφορικών παρατηρήσεων του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος, μόνιμο διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό  του Ινστιτούτου Περιβαλλοντικής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Βρέμης, με το οποίο μας συνδέει μακρόχρονη επιστημονική συνεργασία, είχε επισκεφθεί το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS για ακαδημαϊκούς, προκειμένου να πραγματοποιήσει επιστημονικά σεμινάρια στους μεταπτυχιακούς φοιτητές  και να έχει επιστημονική συνεργασία με τα μέλη της ερευνητικής ομάδας αριθμητικών προσομοιώσεων ατμοσφαιρικής χημείας και κλίματος.

Ο Ανδρέας διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις τόσο με επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κρήτης όσο και με όλους τους ερευνητές της διεθνούς κοινότητας με τους οποίους συνεργάστηκε στη διάρκεια της επιστημονικής του σταδιοδρομίας. Οι άριστες επιστημονικές γνώσεις του, η παιδαγωγική του ικανότητα και κυρίως η ευγένεια και η καλοσύνη του, ήταν λίγα μόνο από τα χαρακτηριστικά του πολυτάλαντου αυτού επιστήμονα και του θαυμάσιου ανθρώπου.

Οι φοιτητές που παρακολούθησαν τα σεμινάρια του παραμένουν όλοι καλά στην υγεία τους, ταυτόχρονα όμως είναι βαθιά συγκλονισμένοι για τον πρόωρο χαμό του δασκάλου τους.

Για όλους εμάς στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όσο και για ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα ο χαμός του Ανδρέα αποτελεί μια τεράστια απώλεια. Σε πρώτη ευκαιρία θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη μνήμη του. Συλλυπούμαστε θερμά τους οικείους και τους φίλους του.

Ο Ανδρέας θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας».

 

Δείτε την ανάρτηση του συνεργάτη του:

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια