Ηράκλειο

Δήμος Μαλεβιζίου: Απαλλάσσει τους πολίτες από τα τέλη και τα τροφεία των παιδικών σταθμών

Σε μια προσπάθεια να δώσει «ανάσα» στις επιχειρήσεις και τις οικογένειες

Την απόφαση για την απαλλαγή των δημοτών Μαλεβιζίου από τα δημοτικά τέλη, έλαβε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, προκειμένου να δοθεί οικονομική «ανάσα» από το Δήμο για τις επιχειρήσεις του Μαλεβιζίου που πλήττονται, λόγω κορωνοϊού.

Ολοκληρωτικές απαλλαγές από δημοτικά τέλη και λοιπές οικονομικές ελαφρύνσεις που θα ανακουφίσουν τις τοπικές επιχειρήσεις του Μαλεβιζίου έρχονται με πρωτοβουλία του Μενέλαου Μποκέα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πρόκειται για μια σειρά μέτρων για τα οποία ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου έχει ήδη ζητήσει από την Οικονομική Υπηρεσία να ξεκινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες, σε μια προσπάθεια να δοθεί ανάσα στήριξης στις επιχειρήσεις του Μαλεβιζίου που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους, λόγω του κορωνοϊού.

Ταυτόχρονα, ο Μενέλαος Μποκέας έχει εδώ και μέρες συνεργαστεί με την Πρόεδρο του ΔΟΚΑΠΠΑΜ Νίκη Ζερβού, εκφράζοντας τη βούλησή του προς το ΔΣ του Οργανισμού να ληφθούν αποφάσεις απαλλαγής από την καταβολή τροφείων στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Για το σκοπό αυτό συνεδριάζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ΔΟΚΑΠΠΑΜ. Το μέτρο αφορά σε όσες οικογένειες καταβάλλουν τροφεία στο ΔΟΚΑΠΠΑΜ και θα ισχύσει για όλο το διάστημα που οι δομές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών παραμείνουν κλειστές.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ανέφερε:

«Μένουμε δίπλα σας. Στηρίζουμε με πράξεις την τοπική οικονομία. Με ελαφρύνσεις – ανάσα για τις επιχειρήσεις του Μαλεβιζίου, που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, λόγω του κορωνοϊού. Για όσο, λοιπόν, διάστημα παραμείνουν κλειστές:

  • Απαλλαγή από τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων
  • Απαλλαγή από καταβολή ενοικίων προς το Δήμο σε κυλικεία εντός σχολικών μονάδων
  • Απαλλαγή από καταβολή ενοικίων προς το Δήμο σε επισιτιστικές επιχειρήσεις

Και συνεχίζουμε. Με προτάσεις μας, σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το ΔΣ της ΠΕΔ Κρήτης, προωθούμε συντεταγμένα σειρά παρεμβάσεων προς την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να εξετάσουμε πρωτοβουλίες για απαλλαγές επί των ανταποδοτικών τελών και τη βιωσιμότητά τους για τους Δήμους».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια