Ένωση Ηρακλείου: Ζητούν την ένταξή της στον ΚΑΔ

Ηράκλειο
Ένωση Ηρακλείου: Ζητούν την ένταξή της στον ΚΑΔ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προκειμένου να μην υπάρξει «οικονομική κατάρρευση»

Επιστολή στην Κυβέρνηση αναφορικά με την αναγκαιότητα της αλλαγής της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, προκειμένου να ενταχθεί και η Ένωση Ηρακλείου, ζητά ο Πρόεδρος, κ. Σταύρος Γαβαλάς.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του «η μη ένταξη των Συνεταιριστικών Οργανώσεων και δη της Ένωσης Ηρακλείου  στις διατάξεις, θα οδηγήσει στην οικονομική δυσπραγία της Οργάνωσης και των συνεταιρισμών-μελών της, των παραγωγών και των εργαζόμενων  της,  με κίνδυνο ακόμη και την οικονομική της κατάρρευση».

Αναλυτικά, η επιστολή του:

ΠΡΟΣ: Τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα - Υπουργό Οικονομικών

Τον κ. Μαυρουδή Βορίδη - Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

            Τον κ. Άδωνη-Σπυρίδωνα Γεωργιάδη -Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Τον κ. Ιωάννη Βρούτση - Υπουργό Εργασίας

ΚΟΙΝ:  Ευρωβουλευτές και Βουλευτές Νομού Ηρακλείου

             Περιφέρεια Κρήτης

             Επιμελητήριο Ηρακλείου

 Οικονομικό Επιμελητήριο Αν. Κρήτης

 Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Αξιότιμοι κύριοι υπουργοί,

Η υγειονομική κρίση που έχει ξεσπάσει στον πλανήτη έφερε σκληρά αλλά απαραίτητα μέτρα τα οποία πλήττουν τον κλάδο μας.

Θεωρούμε ότι τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί έως σήμερα προτίθενται να ανακουφίσουν μεγάλη μερίδα του οικονομικά ενεργού πληθυσμού της χώρας μας.         Παρόλα αυτά, χρήζουν περαιτέρω εξειδίκευσης προκειμένου να μην οδηγήσουν σε οικονομική στρέβλωση την αγορά που βασικό πυλώνα της αποτελεί ο πρωτογενής τομέας παραγωγής και κύριοι εκφραστές του οι Ενώσεις και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί.

Συγκεκριμένα η πλειονότητα των συνεταιριστικών οργανώσεων και των συναφών επιχειρήσεων ιδιαίτερα στο νησί μας, έχουν σαν δραστηριότητά με τα περισσότερα έσοδα την παραγωγή οίνου και την παροχή υπηρεσιών αγρότη μέσω  φορέων ΟΣΔΕ. Παρόλα αυτά λόγω της σωστής μεν αλλά ελλιπούς πράξης νομοθετικού περιεχομένου,  οι εν λόγω Οργανώσεις δεν μπορούν να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του παραπάνω νομοθετήματος λόγω τις μη επιλεξιμότητας των ΚΑΔ που αποτελούν την κύρια πηγή εσόδων (ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα Έσοδα  εντύπου  Ε3) και την μη ορθή επιλογή στο νομοθέτημα του όρου για τον Κύριο ΚΑΔ.

Αναλυτικότερα η ΑΕΣ Ένωση Ηρακλείου απασχολεί 90 και πλέον εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου και ορισμένου χρόνου. Σεβόμενη το προσωπικό της και τους παραγωγούς της έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα που αφορούν την υγιεινή στους χώρους εργασίας της. Παράλληλα η αναστολή από το Υπουργείο. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της υποβολής Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης συρρικνώνει των κύκλο εργασιών της Οργάνωσης ο οποίος κρίνεται από μεγάλη εποχικότητα λόγω των δραστηριοτήτων της.

            Για τους άνω λόγους ζητούμε αλλαγή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου προκειμένου να ενταχθούν στα ευεργετήματα συνολικά οι αναφερόμενες  Οργανώσεις σύμφωνα με τον ΚΑΔ που παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα έσοδα, τα οποία αποτελούν στοιχεία μετρήσιμα και ελεγχόμενα από την ΑΑΔΕ και το Υπουργείο Οικονομικών, μέσω των φορολογικών δηλώσεων του προηγούμενου  έτους.

Η μη ένταξη των Συνεταιριστικών Οργανώσεων και δη της Ένωσης Ηρακλείου  στις παραπάνω διατάξεις, θα οδηγήσει στην οικονομική δυσπραγία της Οργάνωσης και των συνεταιρισμών-μελών της, των παραγωγών και των εργαζόμενων  της,  με κίνδυνο ακόμη και την οικονομική της κατάρρευση.

Για την ΑΕΣ ΕΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Σταύρος Εμμ. Γαβαλάς 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News