Έβδομο κρούσμα Covid-19 στην Κρήτη, θετική η επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου

Κρήτη
Έβδομο κρούσμα Covid-19 στην Κρήτη, θετική η επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αλλοδαπή γυναίκα από την Κυριακή διασωληνώθηκε και σε καταστολή νοσηλεύεται στην εντατική του Βενιζέλειου νοσοκομείου.

Θετικό, βγήκε τελικά το δείγμα που ελήφθη από την 63χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου «Costa Victoria» που το Σαββατοκύριακο ήταν αγκυροβολημένο ανοιχτά του Κόκκινου Πύργου, με τον αριθμό πλέον των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κρήτη να ανέρχεται στα 7.

Η γυναίκα που από την Κυριακή νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, σε ειδική μονάδα εντατικής θεραπείας μόνο για ασθενής με κορωνοϊό. Είναι διασωληνωμένη και σε καταστολή. 

Υπενθυμίζεται ότι όπως δήλωσε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στο neakriti, ο Διοικητής του Βενιζέλειου νοσοκομείου κ. Τερζάκης: «Η γυναίκα διαπιστώθηκε ότι έχει αναπνευστική ανεπάρκεια και από την Κυριακή είναι διασωληνωμένη και σε καταστολή στην εντατική.»

Ο ΕΟΔΥ έχει ενημέρωσει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, για το κρούσμα προκειμένου να υπάρξει σχετική ενημέρωση στο κρουαζιερόπλοιο Costa Victoria. . Το κρουαζιερόπλοιο αυτή τη στιγμή πλέει στα ανοιχτά της Πύλου με κατεύθυνση προς την Ιταλία, και όπως είναι ήδη γνωστό δεν επιτρέπεται να δέσει σε κανένα ελληνικό λιμάνι. 

Η επιχείρηση διακομιδής της 63χρονης από το Κρουαζιερόπλοιο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή μετά  από αίτημα του κρουαζιερόπλοιου «Costa Victoria», το οποίο ήταν αγκυροβολημένο ανοιχτά του Κόλπου της Μεσαράς, για περιστατικό μέσα στο πλοίο και συγκεκριμένα για μία 63χρονη, η οποία είχε υψηλό πυρετό.

Αμέσως μετά την ενημέρωση - σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή του Δήμου Φαιστού - για αίτημα του κρουαζιερόπλοιου «Costa Victoria» διακομιδής ασθενούς σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, ζητήθηκε από τη Δημοτική Αρχή άμεση ενημέρωση τόσο από τον καθ’ ύλην αρμόδιο Λιμενικό Σταθμό Κόκκινου Πύργου, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Άμεσα ο καθ’ ύλην αρμόδιος νομίατρος έδωσε εντολή για μεταφορά της ασθενούς ηλικίας 63 ετών υπήκοου Αργεντινής, στο εφημερεύον νοσοκομείο, το  Βενιζέλειο, αφού ο θεράπων ιατρός του πλοίου έδωσε την σχετική διαβεβαίωση .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News