Ξεκίνησαν οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Κρήτη

Ηράκλειο
Ξεκίνησαν οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Κρητικοί δείχνουν να συμμορφώνονται με το νέο μέτρο

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Ηράκλειο και τα Χανιά, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, αστυνομικοί έχουν βρεθεί σε αρκετά σημεία της πόλης του Ηρακλείου και διενεργούν ελέγχους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι έλεγχοι των αστυνομικών μπορεί να είναι εντατικοί, ωστόσο, σήμερα, Δευτέρα, δεν «πέφτουν» πρόστιμα, αλλά οι έλεγχοι είναι, περισσότερο, προειδοποιητικού χαρακτήρα.

Φορώντας μάσκες και γάντια και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, αστυνομικοί του Ηρακλείου, σταματούν τους οδηγούς και τους ενημερώνουν για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, προειδοποιώντας τους για τα πρόστιμα.

Πάντως, είναι ενθαρρυντικό πως οι πολίτες δείχνουν να συμμορφώνται με τα νέα μέτρα.

Ενώ, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν - μεταξύ άλλων σημείων της πόλης του Ηρακλείου - τόσο στη Λεωφόρο Καζαντζίδη, όσο και στη Λεωφόρο Κνωσού.

Συμμορφώνονται με τα νέα μέτρα οι Χανίωτες 

Έλεγχοι για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, πραγματοποιήθηκαν και από αστυνομικούς των Χανίων.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που τράβηξε ο Αντώνης Ιγγλεζάκης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους σε οχήματα, με τους Χανιώτες να έχουν μαζί τους, είτε την δήλωση μετακίνησης, είτε να έχουν στείλει τo SMS δηλώνοντας την κατεύθυνσή τους. 

Παράλληλα, και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών, είχαν τοποθετήσει τους πάγκους τους "κρατώντας" την απαραίτητη απόσταση.

Υπενθυμίζεται πως το (επιπλέον) μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας - το οποίο απαγορεύει τις άκοπες μετακινήσεις των πολιτών - τέθηκε σε ισχύ από τις 6 το πρωί της Δευτέρας.

Ενώ, κατά τη διάρκεια των ελέγχων οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να έχουν πραγματοποιήσει και να δείξουν στους αστυνομικούς τη δήλωση μετακίνησης.

Με 3 τρόπους η δήλωση μετακίνησης

Πρώτος τρόπος είναι η φόρμα που βρίσκεται ΕΔΩ, ο δεύτερος είναι ένα λευκό χαρτί στο οποίο μπορεί κανείς να γράψει απλώς μια δήλωση με αυτά τα στοιχεία με το ονοματεπώνυμό του κι ο τρίτος τρόπος αφορά την αποστολή sms σε έναν πενταψήφιο αριθμό, τον 13033 όπου γράφει κανείς έναν από τους 6 αριθμούς (λόγους), 1-6 κενό κι έπειτα το ονοματεπώνυμό του και την διεύθυνση κατοικίας του.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News