Ηράκλειο

Επιμελητήριο Ηρακλείου: Ζητούν μείωση μισθωμάτων στον υπαίθριο σταθμό αυτοκινήτων

Απέναντι από το αεροδρόμιο Ηρακλείου Ν. Καζαντζάκης

Την δυσαρέσκεια και την έκπληξη του εξέφρασε το Επιμελητήριο Ηρακλείου, αναφορικά με τις «αλλαγές με το καθεστώς μίσθωσης των θέσεων στάθμευσης στον υπαίθριο σταθμό αυτοκινήτων έναντι αεροδρομίου Ηρακλείου Ν. Καζαντζάκης, που αποφάσισε το ΔΣ της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Έχει γίνει σε όλους κατανοητό ότι η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού Covid-19, δημιουργεί μια σταθερά μειούμενη ζήτηση για το τουριστικό προϊόν της χώρας μας, "απειλώντας" σοβαρά την ερχόμενη τουριστική περίοδο του καλοκαιριού. Τουριστικά γραφεία παγκόσμιας εμβέλειας αναστέλλουν τη λειτουργία τους και οι βασικοί tour operators σταματούν τα προγράμματά τους σε όλο τον κόσμο επ’ αόριστον. Οι τουριστικές επιχειρήσεις είναι αυτές που πλήττονται δραματικά από την κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο και είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεσα μέτρα, που θα στηρίξουν τη βιωσιμότητά τους και την απασχόληση.

Σε αυτή την συγκυρία κάθε επιπλέον έξοδο το οποίο επιβαρύνει τη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων, οι οποίες προσπαθούν εναγωνίως να επιβιώσουν, πρέπει να αντιμετωπίζεται με σύνεση και περίσκεψη. Αφορμή για την σύνταξη της επιστολής αυτής, είναι οι εντονότατες αντιδράσεις μελών μας για μια αύξηση της τάξης του 20%  επί του μέχρι σήμερα καταβαλλόμενου αντιτίμου για τις μισθώσεις από 1/4/2020 και μέχρι το τέλος του έτους.

Δεδομένης μάλιστα αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης, προτείνουμε αφενός να θεσπίσετε μείωση 40% του τρέχοντος μισθώματος για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα (όπως προβλέπει και η ανάλογη Νομοθετική πρωτοβουλία για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν τη δραστηριότητά τους λόγω της διάδοσης του κορωνοϊού, οι οποίες θα καταβάλλουν το 60% του μισθώματος του επαγγελματικού ακινήτου, σε περίπτωση που το νοικιάζουν) και αφετέρου να παγώσετε τις τιμές των μισθωμάτων στα τρέχοντα επίπεδα για το υπόλοιπο του έτους.

Γνωρίζουμε ότι λειτουργείτε υπεύθυνα και προσπαθείτε να εξασφαλίσετε την βιωσιμότητα της ΔΕΠΑΝΑΛ εν μέσω της ανεπάρκειας πόρων και της οικονομικής στενότητας που αντιμετωπίζει ο φορέας που εκπροσωπείτε αλλά και ολόκληρη η τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι όμως αναγκαίο να δείξετε κατανόηση, μιας και οι προβλέψεις λένε ότι ο τουρισμός θα υποστεί ισχυρό πλήγμα από την κρίση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια