Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Γραμμές βοήθειας πολιτών σε Μαλεβίζι και Ηράκλειο

Ασπίδα προστασίας στους Δήμους

Ασπίδα προστασίας απλώνει το Μαλεβίζι σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και απόρους. Με το σύνθημα «Μείνετε σπίτι – Μένουμε δίπλα σας!» ο Δήμος Μαλεβιζίου, ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη λειτουργίας ειδικής πενταψήφιας Γραμμής Δημότη Μαλεβιζίου στον αριθμό 15330 (αστική χρέωση).

Όπως αποφασίστηκε, η Γραμμή Δημότη θα λειτουργεί και ως δίαυλος επικοινωνίας για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων ατόμων σε τρόφιμα, φάρμακα και πιστοποιητικά από τις δημοτικές υπηρεσίες, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που ισχύουν κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, το μέτρο αφορά σε:

α) κατοίκους του Δήμου που δε μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν (πχ ηλικιωμένους και μοναχικά άτομα)

β)  απόρους και οικονομικά ασθενέστερους κατοίκους του Δήμου που δε μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Μαλεβιζίου απευθύνει έκκληση στους δημότες που γνωρίζουν ανάλογες περιπτώσεις ατόμων σε όλο το εύρος του Δήμου, να ενημερώνουν τη Γραμμή Δημότη για την εξυπηρέτησή τους. Για το σκοπό αυτό, ενισχύεται το προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου και το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

 Πρόσθετα μέτρα στήριξης και κοινωνικής αλληλεγγύης

 Παράλληλα, ο Δήμος Μαλεβιζίου:

  • ενεργοποιεί γραμμή ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης για τους δημότες, που στελεχώνεται από την Κοινωνική Λειτουργό του Δήμου κα. Μαρία Τερζίδου στο 2813 400684.
  • Ενισχύει με ίδιους πόρους τo Κοινωνικό Παντοπωλείο σε προμήθειες τροφίμων μακράς διαρκείας και ειδών πρώτης ανάγκης ,με σκοπό την ενίσχυση των απόρων δημοτών. Δημότες ή και επιχειρήσεις που επιθυμούν να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση, δύνανται να προχωρούν σε δωρεές τροφίμων προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ 2810823257, ή στο 2813400695 (τηλεφωνικό κέντρο κοινότητας Γαζίου), η επικοινωνώντας με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Χρύσα Λυρώνη (6974043005), ή την Αντιπρόεδρο του ΔΟΚΑΠΠΑΜ Μαρίνα Βογιατζή (6909670064) ή με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλη Παρασύρη (6977184891).
  • Συνιστά Ειδική Ομάδα Διοικητικής Βοήθειας, που αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων των ως άνω ομάδων για κατ’ οίκον παραλαβή αιτήσεων και παράδοση πιστοποιητικών, που εκδίδονται από τις Υπηρεσίες του Δήμου (αφορούν σε επείγοντα και αναγκαία έγγραφα).

 Πρόκειται για οργανωμένη προσπάθεια ενίσχυσης των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών προς τους δημότες, το συντονισμό της οποίας αναλαμβάνει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

«Είμαστε δίπλα σας»: Νέα Γραμμή Βοήθειας και πλατφόρμα ηλεκτρονικών αιτημάτων από τον Δήμο Ηρακλείου για την εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων

Στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ο Δήμος Ηρακλείου ξεκινά άμεσα την λειτουργία νέας Γραμμής Βοήθειας στο νούμερο 2813-409-999. Η γραμμή θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, ώστε οι δημότες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να καλούν και να καταθέτουν τα αιτήματά τους, για ζητήματα όπως αγορά φαρμάκων, προμηθειών, ειδών πρώτης ανάγκης κ.λπ. και εν συνεχεία, οι υπηρεσίες του Δήμου να τα αξιολογούν και να τα ικανοποιούν, στο μέτρο του εφικτού.

Aιτήματα θα μπορούν να υποβάλλονται και ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για αυτόν τον σκοπό εδώ.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη λειτουργεί και γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης στο νούμερο 2813-409-990, επίσης από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, όπου οι ψυχολόγοι του Δήμου συνομιλούν καθημερινά και παρέχουν συμβουλές στους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ο Δήμος Ηρακλείου, στέκεται εμπράκτως στο πλευρό των δημοτών και ειδικά των ευπαθών ομάδων (ηλικιωμένων, ΑμεΑ, άτομα με χρόνιες παθήσεις), με στόχο ουδείς να νιώθει μόνος ή αβοήθητος, σε αυτήν την δύσκολη περίσταση.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια