Ηράκλειο

Εθελοντική αιμοδοσία στην πλατεία Μοχού το Σάββατο 28 Μαρτίου

«Δώσε αίμα σώσε μια ζωή!»

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 28 Μαρτίου στην πλατεία Μοχού και ώρα 9

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Μοχού το Σάββατο 28 Μαρτίου στην πλατεία Μοχού από τις 9 το πρωί έως 1 το μεσημέρι.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες, προσκαλώντας όλους εμάς να ανταποκριθούμε και να δείξουμε ότι αυτή η δύσκολη συνθήκη που βιώνουμε μπορεί να οδηγήσει σε πράξεις μέγιστης ανθρωπιστικής αξίας, όπως η αιμοδοσία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Τις δύσκολες αυτές ημέρες που διανύουμε οι ανάγκες για αίμα εξακολουθούν να παραμένουν μεγάλες.

Δυστυχώς όμως η προσφορά έχει μειωθεί, κυρίως λόγω της προσπάθειας αποφυγής συνωστισμού στα νοσοκομεία αλλά και του φόβου που υπάρχει σε πολλούς αιμοδότες.

Για το λόγο αυτό επικοινωνήσαμε με το Κέντρο Αίματος του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και προγραμματίσαμε έκτακτη αιμοδοσία το επόμενο Σάββατο 28 Μαρτίου (9.00 π.μ. - 1.00 μ.μ.).

Η αιμοδοσία γίνεται με απόλυτη ασφάλεια και τηρούνται όλοι οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

- Ας μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει.

- Ας πολεμήσουμε τον πανικό με σωστή πληροφόρηση.

- Ας είμαστε εκεί για τον άλλο στα εύκολα και στα δύσκολα.

- Ας δείξουμε όλοι μαζί ότι αυτή η δύσκολη συνθήκη που βιώνουμε μπορεί να μας οδηγήσει σε πράξεις μέγιστης ανθρωπιστικής αξίας όπως η αιμοδοσία και να μας φέρει πιο κοντά στους συνανθρώπους μας.

Είναι στο χέρι όλων μας.

Σάββατο  Μαρτίου 2020, ώρα 9.00 π.μ - 1.00 μ.μ. Πλατεία Μοχού».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια