Στην διάθεση του κράτους τα κρασιά της ΕΑΣΗ - Σταματούν οι ενεργοποιήσεις

Κρήτη
Στην διάθεση του κράτους τα κρασιά της ΕΑΣΗ - Σταματούν οι ενεργοποιήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την παρασκευή οινικού οινοπνεύματος

Στην απόφαση να προτείνει στο Ελληνικό Κράτος την παράδοση ολόκληρης της ποσότητας σε αποθέματα κρασιών που διαθέτει στις εγκαταστάσεις της, σε τιμή κόστους, προκειμένου με την διαδικασία απόσταξης κρίσης, να μετατραπεί σε οινικό οινόπνευμα για τις ανάγκες του λαού, αποφάσισε πριν από λίγο η διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συναιτερισμών Ηρακλείου.

Η πρόταση του αντιπροέδρου της ΕΑΣΗ, Μύρωνα Χιλετζάκη, έγινε αμέσως δεκτή από το σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου, αναφορικά με τα αποθέματα κρασιού που ξεπερνούν τους 3.5 χιλιάδες τόνους και θα μπορούσαν να ενισχύσουν σημαντικά τον αγώνα του κρατικού μηχανισμού για την εξασφάλιση οινοπνεύματος προκειμένου να γίνεται η απολύμανση έναντι του κορωνοϊού.

Η πρόταση αυτή, όπως αποφασίστηκε, θα κατατεθεί επίσημα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Μύρων Χιλετζάκης, δήλωσε στο neakriti.gr πως «παράλληλα σε ολόκληρη την χώρα κλείνει το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης επιδοτήσεων και σταματούν οι ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων για τουλάχιστον 14 μέρες».

Το βάρος αυτό, όπως ανέφερε, «επιβαρύνει αποκλειστικά τις συνεταιριστικές οργανώσεις και δεν θα έχουν πρόβλημα οι παραγωγοί, καθώς παρά την οικονομική ζημιά που θα προκύψει, προέχει η Δημόσια Υγεία».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News