Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ζητούν επίδομα 715 ευρώ

Προτείνουν οικονομικό βοήθημα λόγω κλειστών ξενοδοχείων

Πλήγμα δέχονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι καθώς κλειστά θα παραμείνουν τα ξενοδοχεία και υπάρχει αβεβαιότητα για το μέλλον. Μάλιστα προτείνουν να  δοθεί το ειδικό επίδομα των 715ευρώ σε όλους τους ξενοδοχοϋπάλληλους που επηρεάζονται από την κρίση.

Σύμφωνα με το Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε έκτακτα στις 16/3/20 και αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ. Το σωματείο μας θα παραμείνει κλειστό από σήμερα 16/3/20 προκειμένου για την αποφυγή μετάδοσης του COVID-19, την ασφάλεια του προσωπικού και των μελών μας.

Στο πλαίσιο της συλλογικής αλλά και της ατομικής ευθύνης θα πρέπει όλοι να συμβάλουμε στον περιορισμό και όχι στην διασπορά του φαινομένου.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι εξελίξεις της εξάπλωσης του COVID-19 επιβάλλουν εγρήγορση, υπευθυνότητα, ψυχραιμία προκειμένου για την σωστότερη διαχείριση της κατάστασης. 

Ο κλάδος του τουρισμού δέχεται ισχυρό πλήγμα και για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι είναι μετέωρα εκτεθειμένοι στα γεγονότα. Καλούμε τα συναρμόδια υπουργεία να στηρίξουν εργαζόμενους και επιχειρήσεις συνδυαστικά. Να υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση μας και να δοθεί το ειδικό επίδομα των 715 ευρώ σε όλους τους ξενοδοχοϋπάλληλους που πλήττονται από αυτή την κρίση.

Τέλος ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του σωματείου μας θα εξυπηρετούν θέματα που αφορούν συναδέλφους στο τηλέφωνο 2810-289597 καθώς και στο e-mail  k222@otenet.gr

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΠΙΤΙ».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια