«Έρημη» πόλη το Ηράκλειο

Ηράκλειο
«Έρημη» πόλη το Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνα… συμμόρφωσης στο κέντρο της πόλης

Εικόνα «έρημης» πόλης παρουσιάζει το κέντρο του Ηρακλείου σήμερα Σάββατο, με τον κόσμο να φαίνεται πως συμμορφώνεται προς τις οδηγίες της πολιτείας και επιλέγει την… ασφάλεια του σπιτιού του.

Σε συνέχεια της χθεσινής απόφασης να κλείσουν όλα τα εμπορικά κέντρα, μπαρ, καφέ και καφετέριες, όλη η εστίαση, εκτός ντελίβερι και take away, οι αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός από τους ανοιχτούς χώρους για μεμονωμένη άθληση, τα κέντρα αισθητικής, οι βιβλιοθήκες, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, οι Ηρακλειώτες «εξαφανίστηκαν» από το κέντρο.

Η εικόνα αυτή διαφαίνονταν και από το βράδυ της Παρασκευής όπου και πάλι κεντρικοί δρόμοι, τα Λιοντάρια, η Δαιδάλου και η Πλατεία Ελευθερίας, είχαν υποτονική κίνηση και ο λιγοστός κόσμος που κυκλοφορούσε ήταν κυρίως μικρής ηλικίας.

Οι επιχειρήσεις από την μεριά τους, δεν ρισκάρουν να παραβούν τους κανόνες, ιδιαίτερα από την στιγμή που τα μεικτά συνεργεία έχουν ξεκινήσει ελέγχους για την τήρηση των νέων απαγορεύσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η αστυνομία πραγματοποίησε ελέγχους το πρωί και ξεκαθάρισε στους καταστηματάρχες πως είτε θα μαζέψουν τα τραπεζοκαθίσματα είτε θα προβούν σε συλλήψεις.

Απαιτείται από όλους μας συμμόρφωση στα μέτρα προστασίας της πολιτείας και υπομονή για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News