Άδειο το κέντρο του Ηρακλείου μετά την ανακοίνωση των μέτρων

Ηράκλειο
Άδειο το κέντρο του Ηρακλείου μετά την ανακοίνωση των μέτρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνες που δεν έχουμε συνηθίσει

Παρασκευή βράδυ και η εικόνα που μεταδίδεται μέσα από το κεντρικό δελτίο είδησεων της "ΚΡΗΤΗ TV" από το κέντρο του Ηρακλείου, δεν παραπέμπει σε τίποτα από αυτά που έχουμε συνηθίσει.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που βλέπουμε την οδό Δικαιοσύνης, ένα τόσο κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου, να είναι άδειος από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής.

Προφανώς οι Ηρακλειώτες συντονίστηκαν με τα μέτρα που ανακοίνωσε νωρίτερα το απόγευμα η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοιού.

Οι δρόμοι περιμετρικά του κέντρου, τα Λιοντάρια, η Δαιδάλου και η Πλατεία Ελευθερίας, παραμένουν σχεδόν άδειοι, και οι πολίτες φαίνεται πως τηρούν  τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και βγαίνουν μόνο για τις υποχρεώσεις τους.

Οι λίγοι που κυκλοφορούν, είναι κυρίως μικρότερης ηλικίας και οι μεγαλύτεροι φαίνεται πως μένουν στην ασφάλεια του σπιτιού τους, ενώ οι εικόνες που μεταδόθηκαν από το απόγευμα, πριν την ανακοίνωση για το κλείσιμο εμπορικών καταστημάτων, καφετεριών και εστιατορίων, σε Χανιά και Ηράκλειο, έδειχναν μια διαφορετική κατάσταση.

Οι υπάλληλοι μάλιστα στα μαγαζιά μαζεύαν από το απόγευμα τα τραπεζοκαθίσματα τους τηρώντας τα νέα έκτακτα μέτρα του υπουργείου Υγείας.

Χαρακτηριστκή ήταν και η εικόνα και από από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, όπου οι πιστοί που έδωσαν το παρών, ήταν ελάχιστοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News