Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Αστυνομικοί στην είσοδο των δικαστηρίων Ηρακλείου - Ποιες υποθέσεις εκδικάζονται;

Αλλαγές και μέτρα πρόληψης στη Δικαιοσύνη

Με την παρουσία της αστυνομίας στην είσοδο του αστυνομικού μεγάρου Ηρακλείου εκδικάζονται πλέον οι υποθέσεις στο Ηράκλειο. Ο συνωστισμός που επικρατούσε το προηγούμενο χρονικό διάστημα για λόγους ασφαλείας ανήκει πλέον στο παρελθόν και η προσέλευση είναι ελεγχόμενη ώστε να περνούν μόνο όσοι πρέπει, το κατώφλι των δικαστηρίων.

Ποιες υποθέσεις εκδικάζονται

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Ηρακλείου κ.Ροζάκη «η προσέλευση είναι πλέον ελεγχόμενη αφού σύμφωνα με την ΚΥΑ εκδικάζονται μόνο υποθέσεις με θέμα παραγραφής, αυτόφωρα και ελάχιστες άλλες. Οι ποινικές υποθέσεις αναβάλλονται. Πολλοί δικηγόροι δεν χρειάζεται αυτό το διάστημα να προσέλθουν στα δικαστήρια και μένουν σπίτια τους».

Ζητούν νέα μέτρα

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις η απόφαση θα ισχύσει μέχρι τις 27/3 και στη συνέχεια θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις. Περισσότερα μέτρα και αναστολή στις προθεσμίες ζητούν όμως οι δικαστές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωση Διοικητικών Δικαστών:

«τα μέτρα που λήφθηκαν με την από 12.3.2020 κοινή απόφαση των Υπουργών Δικαιοσύνης και Υγείας (ΦΕΚ 833 Β΄) όσον αφορά τα διοικητικά δικαστήρια δεν είναι επαρκή. Τούτο διότι δεν αναστέλλονται οι προθεσμίες που τίθενται από το νόμο ή έχουν τεθεί από το δικαστήριο για την κατάθεση ενδίκων βοηθημάτων και μέσων, σχετικών εγγράφων, νομιμοποιητικών στοιχείων και υπομνημάτων (όπως εμείς είχαμε ζητήσει με την 24/12.3.2020 αίτησή μας προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας) και ως εκ τούτου αφήνεται ανέπαφο το μείζον, το οποίο είναι η προσέλευση δικηγόρων και κοινού στις γραμματείες. Ζητάμε εκ νέου να αποφασιστεί το παραπάνω μέτρο, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των προσώπων που θα μεταβαίνουν στις γραμματείες κατά το χρόνο της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, οι δε τελευταίες να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια