Ηράκλειο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ηράκλειο - Ποιοι κεντρικοί δρόμοι κλείνουν;

Κεντρικοί δρόμοι του Ηρακλείου, θα παραμείνουν κλειστοί το Σάββατο

Κλειστοί θα παραμείνουν κεντρικοί δρόμοι του Ηρακλείου, το Σάββατο 14 Μαρτίου, λόγω της τελετής λαμπαδηδρομίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων «ΤΟΚΥΟ 2020».

Ειδικότερα, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι:

  • στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Ηρακλείου του Δήμου Ηρακλείου,
  • στο τμήμα της Λ. Κνωσού από την έναρξη της Αερογέφυρας έως την συμβολή της με την Λ. Δημοκρατίας (ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Κνωσό προς Ηράκλειο)
  • σε όλο το μήκος των οδών Λ. Δημοκρατίας (ρεύμα κυκλοφορίας προς κέντρο πόλης), Ανεμογιάννη, Λ. Δικαιοσύνης, 25ης Αυγούστου, Λ. Σοφοκλή Βενιζέλου (ρεύμα κυκλοφορίας προς Παγκρήτιο) έως και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου, «εξαιρούνται της ανωτέρω απαγόρευσης, τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (Αστυνομίας – Πυροσβεστικής Υπηρεσίας – ΕΚΑΒ κλπ), τα οχήματα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής καθώς και τα οχήματα που εκ των γεγονότων θα απαιτηθεί να διέλθουν των ως άνω οδών κατά το χρονικό διάστημα τέλεσης της λαμπαδηδρομίας και θα κινηθούν σύμφωνα με τις υποδείξεις του Επικεφαλής των μέτρων Τροχαίας (συνεργείο τηλεοπτικών μεταδόσεων – λοιπών συμμετεχόντων στην λαμπαδηδρομία).»

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της δημοτικής ενότητας Ηρακλείου του Δήμου Ηρακλείου, κατά τις ώρες διακοπής της κυκλοφορίας, θα διεξάγεται μέσω παράπλευρων οδών, στις οποίες επίσης θα εφαρμοσθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ομαλή διεξαγωγή της λαμπαδηδρομίας και την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας που θα προκύψει από την διακοπή.

«Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους, να αποφύγουν την κίνησή τους στις παραπάνω περιοχές κατά τις ώρες της εκδήλωσης, να απομακρύνουν εγκαίρως τα σταθμευμένα οχήματά τους από τις ανωτέρω οδούς, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια