Κυκλική λειτουργία της λαϊκής στα Καμίνια

Ηράκλειο
Κυκλική λειτουργία της λαϊκής στα Καμίνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχέδιο του Δήμου προβλέπει εναλλαγή μετακινήσεων σε 6 διαφορετικές θέσεις

Με ένα κυκλικό σύστημα λειτουργίας της λαϊκής αγοράς σε 6 διαφορετικές θέσεις ανά προγραμματισμένα χρονικά διαστήματα επιχειρούν τώρα στον Δήμο Ηρακλείου να λύσουν τον... γόρδιο δεσμό της χωροθέτησης της λαϊκής αγοράς στα Καμίνια. Ο Δήμος, διά της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, έθεσε σε 10ήμερη δημόσια διαβούλευση τον σχεδιασμό με τις 6 προτεινόμενες εκ περιτροπής θέσεις φιλοξενίας της λαϊκής αγοράς που γίνεται κάθε Δευτέρα στην περιοχή των Καμινίων... Και μένει πλέον να δούμε με ενδιαφέρον το πώς θα τοποθετηθούν οι εμπλεκόμενοι και ενδιαφερόμενοι περίοικοι, όπως φυσικά και οι εμπλεκόμενοι με τη λαϊκή επαγγελματίες και φορείς. Η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς, που διεξάγεται κάθε Δευτέρα στην 3η Δημοτική Κοινότητα (περιοχή “Καμίνια”), βρέθηκε στο επίκεντρο της τελευταίας συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου.

Ο πρόεδρος έθεσε υπόψη των μελών της επιτροπής την εισήγηση του Τμήματος Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων, για τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς που διεξάγεται κάθε Δευτέρα στην 3η Δημοτική Κοινότητα, στην περιοχή Καμίνια, στις οδούς που περιγράφονται στην αρ. 2/2020 σε ορθή επανάληψη απόφαση της 3ης Δημοτικής Κοινότητας και συγκεκριμένα τις νέες προτεινόμενες θέσεις εγκατάστασης της λαϊκής αγοράς της Δευτέρας, κατά σειρά μετακίνησης κατά έτος, ξεκινώντας από την πιο βραχυχρόνια:

1. ΟΔΟΣ ΙΣΑΥΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΛΕΜΠΟΥΡΗ

- Ισαύρων: από αρ. 64 έως αρ. 08 και από συμβολή οδών Ισαύρων & Πετλέμπουρι έως αρ. 39, συμπεριλαμβανομένου και του πάρκου Ρασούλη, εκτός 1) αρ. 59 (θέση ΑμεΑ - πάρκινγκ Ιατρείου) και 2) αρ. 47 (κλειστό πάρκινγκ).

- Πετλέμπουρι: από αρ. 50 έως αρ. 43, αρ. 71 έως αρ. 87 και αρ. 76 έως αρ. 82, εκτός 1) αρ. 73 (θέση ΑμεΑ) και 2) αρ. 74 (κλειστό πάρκινγκ).

2. ΟΔΟΣ ΗΦΑΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΜΑΖΟΝΩΝ (μετά το σχολείο προς οδό Μ. Κρήτης)

- Ηφαίστου: από αρ. 32 έως αρ. 10 και από αρ. 37 έως αρ. 9.

- Αμαζόνων: από αρ. 02 έως αρ. 52 και από αρ. 01 έως αρ. 41

3. ΟΔΟΣ ΣΜΥΡΙΛΙΟΥ - ΦΡΕΝΤΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ - ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ & ΚΥΒΕΛΗΣ

- Σμυριλίου: από αρ. 02 έως αρ. 36 και από αρ. 17 έως αρ. 49, εκτός 1) αρ. 33 (θέση ΑμεΑ - προτείνεται η μεταφορά θέσης ΑμεΑ στην οδό Απτέρων που εξυπηρετεί, επίσης) και 2) αρ. 43, αρ. 47 και αρ. 50 (κλειστά πάρκινγκ).

- Φρέντυ Γερμανού: από αρ. 74 έως τέλος της οδού προς οδό Πατρόκλου.

- Πατρόκλου: όλη η οδός.

- Κυβέλης: όλη η οδός.

4. ΟΔΟΣ ΜΑΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΤΑΜΠΑΚΑΡΙΑ)

- Μάχης Κρήτης: μονόπλευρα, από αρ. 144 έως 50 μέτρα πριν το βενζινάδικο SHELL (συμπεριλαμβανομένου του γυμναστηρίου “Escape”), εκτός τριών καταστημάτων (που βρίσκονται ανάμεσα).

5.ΟΔΟΣ ΚΑΝΤΑΝΟΥ & ΘΕΟΚΡΙΤΟΥ

- Καντάνου: όλη η οδός από αρ. 91 έως αρ. 01-  διπλή χρήση από αρ. 02 έως αρ. 40 - μονόπλευρα, από αρ. 01 έως αρ. 49, εκτός 1) αρ. 42 έως αρ. 54 (θέση ΑμεΑ και πάρκινγκ Ιατρείων), 2) αρ. 89 (Πνευματικό Κέντρο Αγ. Βαρβάρας).

- Θεοκρίτου: από αρ. 01 έως αρ. 31 και από αρ. 02 έως αρ. 32.

6.ΟΔΟΣ ΣΥΒΡΙΤΟΥ - ΓΟΡΤΥΝΗΣ & ΕΡΓΑΝΗΣ

Όπως λειτουργεί σήμερα.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε ομόφωνα και έθεσε σε δημόσια διαβούλευση από χθες και για 10 ημέρες με ενδιαφερόμενους πολίτες το παραπάνω προτεινόμενο σχέδιο για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς στα Καμίνια.

Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής, θα συζητήσει το θέμα και τις τυχόν παρατηρήσεις και απόψεις που θα κατατεθούν και θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη σχετικής απόφασης. Η κατάθεση τυχόν παρατηρήσεων και απόψεων θα κατατεθούν στο Πρωτόκολλο του Δήμου Ηρακλείου.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News