Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Παραμένουν ανοιχτά τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Δομές, όπως τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων που σχετίζονται με αμιγώς ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ίσως τις πιο ευπαθείς απ΄ όλες, παραμένουν ανοιχτές.

Την ώρα  που σχολεία, φροντιστήρια και ΚΑΠΗ βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, λογω κορονοϊού, δομές όπως τα ΚΗΦΗ εξακολουθούν να είναι ανοιχτές.

Η έλλειψη μέριμνας σε ότι αφορά τον κορονοϊο έχει προκαλέσει αναστάτωση μεταξύ των εργαζομένων και όχι μόνο, που διευκρινίζουν ότι αν στα ΚΑΠΗ υπάρχει μια φορά φόβος, στα ΚΗΦΗ υπάρχει βεβαιότητα ότι αν προκύψει κρούσμα, οι υπερήλικες που εξυπηρετούνται θεωρείται ότι δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν.

Τα ΚΗΦΗ εξυπηρετούν μη αυτοεξυπηρετούμενους συνήθως υπερήλικες ενώ οι  ηλικιακές ομάδες που φροντίζουν είναι συνήθως άνω των 80 ετών γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό, με δεδομένο ότι η πιο πιθανή αιτία για την  μη ένταξή τους στα μέτρα, είναι ή η άγνοια ή η παράλειψη.

Στην Ελλάδα λειτουργούν 75 Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων ενώ στην Κρήτη 16.

Φιλοξενούν από 25 άτομα μάξιμουμ, άρα στην Κρήτη 400 άτομα που δυνητικά εξακολουθούν να πηγαίνουν στις δομές με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η πρόεδρος Εργαζομένων στα ΚΗΦΗ περιέγραψε με ανησυχία την κατάσταση και ότι είναι σε άμεση επαφή με υπουργεία, προκειμένου να υπάρξει μέριμνα και να μην απειληθεί κάποια δυσάρεστη εξέλιξη που θα σήμανε κίνδυνο συνολικά για τη δημόσια υγεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια