Κορωνοϊός: Έκλεισε ο Δήμος Χερσονήσου –Διερευνάται επαφή υπάλληλου με τον 45χρονο, επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κρήτη

Κρήτη
Κορωνοϊός: Έκλεισε ο Δήμος Χερσονήσου –Διερευνάται επαφή υπάλληλου με τον 45χρονο, επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι δήλωσε ο δήμαρχος Χερσονήσου στην Αγγέλα Δουλγεράκη

Κλειστές σήμερα και αύριο οι δημοτικές υπηρεσίες Χερσονήσου καθώς όπως έγινε γνωστό, υπάλληλος του δήμου φαίνεται να ήρθε σε επαφή με τον 45χρονο άντρα που έχει επιβεβαιωθεί ως το πρώτο θετικό κρούσμα στην Κρήτη και ταυτοποιήθηκε στο ΠΑΓΝΗ.

Πρόκειται για άνδρα από χωριό του Δήμου Χερσονήσου που είχε ταξιδέψει τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής με σχολείο και από χθες βρίσκεται σε καραντίνα τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του.

Σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του 45χρονου με τους συνταξιδιώτες του και με τους οποίους ήρθε σε επαφή.

Μεταξύ αυτών και υπάλληλος του Δήμου Χερσονήσου, με την Επιτροπή η οποία έχει συσταθεί να κλείνει προληπτικά για δύο ημέρες όλα τα Δημοτικά καταστήματα ώστε οι χώροι να απολυμανθούν, όπως ο Δήμαρχος Γιάννης Σέγκος είπε στον 98.4.

«Επικοινωνήσαμε με τις αρμόδιες Υπηρεσίες, η Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας Κρήτης μας έδωσε κατευθύνσεις αναφορικά με τον ψεκασμό και καλούμε παράλληλα τον κάθε συμπολίτη μας που έχει υπόνοιες λόγω κάποιων συμπτωμάτων να επικοινωνήσει με το γιατρό του ή τον ΕΟΔΥ» επισημαίνει ο Δήμαρχος.

Διευκρινίζει πως κανείς Δημοτικός Υπάλληλος αυτή την ώρα δεν παρουσιάζει πρόβλημα υγείας και προσθέτει ότι η Επιτροπή προχώρησε στην απόφαση αυτή στο πλαίσιο της πρόληψης και περιορισμού διασποράς του ιού.

Στις παρατηρήσεις του η καθυστέρηση ανταπόκρισης του ΕΟΔΥ μέσω του 1135 αλλά και η έκκληση του προς το αρμόδιο Υπουργείο οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τους επιστήμονες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News