Ηράκλειο

Ν. Ξυλούρης: Βρισκόμαστε ως χώρα, ψηλά στη ρύπανση των ακτών

Στις 12 Μαρτίου καλούνται οι Δήμαρχοι και οι Ξενοδόχοι της Κρήτης να υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας με την Περιφέρεια, για την πρόληψη της πλαστικής ρύπανσης και την αύξηση της βιωσιμότητας των παράκτιων περιοχών στο νησί.

«Με το δεδομένο ότι η ευρωπαϊκή Οδηγία της ΕΕ 2019/904 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσης, θα εφαρμοστεί πολύ σύντομα στη χώρα μας, η Περιφέρεια δοκιμάζει να προχωρήσει σε αυτό το εγχείρημα με πιο γρήγορο ρυθμό, στοχεύοντας στις παράκτιες περιοχές οι οποίες αποτελούν είσοδο της πλαστικής ρύπανσης στη θάλασσα» αναφέρει στον 98.4 ο εντεταλμένος σύμβουλος Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης.

Οι Δήμαρχοι και οι ξενοδόχοι που θα συνεργαστούν με την Περιφέρεια, θα συναντηθούν στο Ηράκλειο στα κεντρικά της Παγκρήτιας Τράπεζας (Λ. Ικάρου 5) την Πέμπτη 12 Μαρτίου από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι για μια τελική ενημέρωση και την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας.

Η Περιφέρεια ευελπιστεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα αναβαθμιστεί το παράκτιο περιβάλλον της που το καλοκαίρι καθίσταται πιο ευάλωτο λόγω της αύξησης των επισκεπτών της και από την πλευρά της θα αναλάβει την προβολή αυτής της προσπάθειας και των συμμετεχόντων, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με στόχο τη διαφήμιση της Κρήτης ως τουριστικό προορισμό με περιβαλλοντική ευαισθησία και συνέπεια.

Όπως μάλιστα αναφέρει ο ίδιος, το Υπουργείο Περιβάλλοντος φαίνεται πως αποδέχτηκε και την πρόταση της Περιφέρειας το ΤΑΙΠΕΔ να αναλάβει την ευθύνη καθαρισμού των ακτών που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του αυτή την ώρα, όταν μελέτη του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης δείχνει πως η χώρα μας κατέχει μία από τις υψηλές θέσεις στη ρύπανση των ακτών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια