Ηράκλειο

'Ηρθε το δεύτερο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο στο Ηράκλειο

Αναμένεται να τεθούν σε κυκλοφορία και τα δύο λεωφορεία

Νέο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο έφθασε στο Ηράκλειο και βρίσκεται από την Τετάρτη 11 Μαρτίου στο αμαξοστάσιο του Δ. Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το δεύτερο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο που διαθέτει το Ηράκλειο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η προμήθεια των δυο λεωφορείων είναι ενταγμένη στην πράξη «Κοινές Δράσεις για τη Δημιουργία Πράσινων - Περιβαλλοντικά Φιλικών Διαδρομών μέσα σε Τουριστικές Περιοχές», με ακρωνύμιο «ECOROUTs», του Προγράμματος Συνεργασίας «INTERREG V-Α Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020».

Ειδικότερα, η πράξη «ECOROUTs» χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.

Τα συνολικό κόστος της απόκτησης των λεωφορείων είναι 748.960,00 ευρώ και ένα μέρος του καλύπτεται από πόρους του Δήμου Ηρακλείου (248.960,00 €).

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη είχε την δυνατότητα να το δει από κοντά και να ενημερωθεί για το πότε ακριβώς θα τεθούν τα δυο οχήματα σε κυκλοφορία.

Αμέσως μετά την επίσκεψή του στο αμαξοστάσιο, ο Δήμαρχος δήλωσε:

«Σύντομα, μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, τα δυο ηλεκτροκίνητα λεωφορεία θα τεθούν σε κυκλοφορία, αρχικά σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ, προκειμένου να αντλήσουμε χρήσιμα συμπεράσματα για την λειτουργία τους.

Με αυτόν τον τρόπο θα προσφέρουμε στους δημότες έναν καινούργιο, περιβαλλοντικά φιλικό τρόπο μετακίνησης, τον οποίο ευελπιστούμε να αγκαλιάσουν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια