Ηράκλειο

ΔΕΠΑΝΑΛ: «Δε θα επιτρέψουμε να μείνουν στο δρόμο οι οικογένειες των συναδέλφων μας, σε “Μαρίνα” και Θεατρικό Σταθμό»

Τι αναφέρουν σε Δελτίο Τύπου τους οι εργαζόμενοι;

Τη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν μέσω πρωτοκολλημένου Δελτίου Τύπου τους οι εργαζόμενοι στην Πολυμετοχική Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Πολιτισμού Τουρισμού Ανάπτυξης Ηρακλείου (ΔΕΠΑΝΑΛ), αναφορικά με την καφετέρια «Μαρίνα» στο λιμάνι του Ηρακλείου, αλλά και το Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου, «δεν θα επιτρέψουμε τυχόν αποφάσεις που εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος των Δημοτών και των εργαζομένων στην επιχείρηση. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να μείνουν στο δρόμο οι 30 και πλέον οικογένειες των συναδέλφων μας, στο Μαρίνα και στο Θεατρικό Σταθμό».

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της ΔΕΠΑΝΑΛ:

«Από το 1985 η ΔΕΠΤΑΗ και τώρα η ΔΕΠΑΝΑΛ, η δημοτική μας επιχείρηση διαχειρίζεται, στον αρχαιολογικό χώρο του ενετικού λιμανιού, την καφετέρια ΜΑΡΙΝΑ. Τριανταπέντε ολόκληρα χρόνια. Σε αυτά τα χρόνια  ο χώρος έγινε στέκι των ηρακλειωτών και των επισκεπτών της πόλης μας. Οι οικογένειες των πολιτών  βρήκαν ένα φιλόξενο χώρο αναψυχής. Ούτε ένα κρούσμα παρουσιάστηκε αυτά τα χρόνια οποιασδήποτε παραβατικότητας η πώλησης σκληρών ουσιών. Η ΜΑΡΙΝΑ αποτέλεσε ένα χώρο «εκκλησία» για τα μικρά παιδιά, χώρο για τις σχολικές εκδρομές  δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων. Στέκι της νεολαίας αλλά και με πρόσβαση για τα ΑΜΕΑ. Για χρόνια λειτουργούσε εξωτερική παιδική χαρά, που με πρωτοβουλία του ΟΛΗ ΑΕ σταμάτησε να λειτουργεί το 2015, αλλά η δημοτική επιχείρηση φρόντισε να οργανώσει και να πιστοποιήσει στον εσωτερικό  αντίστοιχο χώρο. Χώρο χαράς και ανάπαυσης για τις μανάδες με μικρά παιδάκια. Αποτελεί το χώρο που συχνάζει η νεολαία αλλά και οι απόμαχοι της ζωής σε ένα φιλόξενο περιβάλλον, με λαϊκές τιμές και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Άλλωστε το ΜΑΡΙΝΑ είναι πιστοποιημένο με ISO: 22000, που δηλώνει την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών και προϊόντων.

Μας προκαλεί κατάπληξη και θυμό το ενδιαφέρον κάποιων να θέλουν την απόδοση σε ιδιώτες, θέτοντας με κάθε τρόπο εκτός τον Δήμο Ηρακλείου και τη δημοτική επιχείρηση. Κάθε φορά που αλλάζει η διοίκηση του ΟΛΗ ΑΕ κάποιοι προσπαθούν να επαναφέρουν το θέμα στην επικαιρότητα χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα. Σε αυτούς τους κάποιους, είμαστε και θα είμαστε ενάντια, όπως και σε κάθε προσπάθεια να διωχτεί η δημοτική επιχείρηση από το λιμάνι - «εκκλησία» του τόπου μας.

Σαν εργαζόμενοι έχομε να πούμε ότι τόσα χρόνια οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε εργασιακό περιβάλλον που σέβεται τα δικαιώματά τους, όπως ορίζει η εργατική νομοθεσία. Παράλληλα η αναβάθμιση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων προσφέρει ένα θαυμάσιο τόπο αναψυχής και ψυχαγωγίας στο κοινό μας. Σε τόσους φορολογικούς ελέγχους δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις, άρα και το κράτος έχει τα δικά του έσοδα από την παραγωγική μας δραστηριότητα, φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα. Πλήθος προμηθευτών ενισχύονται από την λειτουργία του καταστήματος. Πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στους χώρους του ΜΑΡΙΝΑ.

Στη δημόσια και καθημερινή ζωή της πόλης προσφέρομε ευχάριστες στιγμές με παράλληλη ενίσχυση, οικονομική και εργασιακή, των πολιτιστικών δομών της πόλης και της δημοτικής αρχής.  Με τους κόπους της εργασίας μας και με το αίσθημα της φιλοξενίας υπηρετούμε το συμφέρον της πόλης, του Δήμου και των δημοτών με ποικίλους τρόπους. Προσφέρομε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με ευγενικό και όμορφο τρόπο.

Πιστεύομε ότι οι τρόποι ανακοινώσεων του ΟΛΗ ΑΕ για το ΜΑΡΙΝΑ αλλά και το Θεατρικό Σταθμό με ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, δημοσιεύσεις, διαρρεύσεις  και κουβεντούλες στα παρασκήνια, δεν αρμόζουν και δε συνάδουν. Οι προσπάθειες αναβάθμισης του Θεατρικού Σταθμού και του Μαρίνα στοίχισαν πολλές χιλιάδες ευρώ, για να παίζουν κάποιοι με τόση ευκολία παιγνιδάκια στις πλάτες μας! Η προσφορά μας, στην πόλη και στον πολιτισμό του τόπου, επιβάλλει να σεβόμαστε τους εργαζόμενους και τους θεσμικούς φορείς του τόπου μας!

Οι εργαζόμενοι με τους συνδικαλιστικούς φορείς του λιμανιού και της πόλης είναι ενάντια σε κάθε προσπάθεια να εξοστρακιστεί ο Δήμος Ηρακλείου και η δημοτική επιχείρηση από το λιμάνι Ηρακλείου. Αποτελεί αιτία σφοδρής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης! Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικοί φορείς επιφυλάσσονται για κοινούς αγώνες, συσπειρωμένοι και ενωμένοι για τα δίκαιά τους αιτήματα. Ο Θεατρικός Σταθμός και το ΜΑΡΙΝΑ πρέπει να παραμείνουν στο Δήμο Ηρακλείου και στη δημοτική επιχείρηση.

Τόσο το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου όσο και το Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Ηρακλείου, σε συνεργασία με τα Σωματεία των εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου, στις δημοτικές επιχειρήσεις και στο λιμάνι της πόλης, δεν θα επιτρέψουμε τυχόν αποφάσεις που εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος των Δημοτών και των εργαζομένων στην επιχείρηση.  Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να μείνουν στο δρόμο  οι 30 και πλέον οικογένειες των συναδέλφων μας, στο Μαρίνα και στο Θεατρικό Σταθμό.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΠΑΝΑΛ.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια