Ηράκλειο

Κτηματολογικό Ηρακλείου: Εξέλιξη «ανάσα» με την στελέχωση δύο δικηγόρων

Προσωρινή λύση στην τεράστια ταλαιπωρία εκατοντάδων πολιτών

Εξέλιξη «ανάσα» για τη λειτουργία του Κτηματολογικού γραφείου Ηρακλείου, καθώς στελεχώνεται με 2 δικηγόρους, με πρωτοβουλία του δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, ο οποίος αναλαμβάνει τη σχετική δαπάνη για 6 μήνες, δίνοντας προσωρινή λύση στην τεράστια ταλαιπωρία εκατοντάδων πολιτών, οι οποίοι δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν λόγω της υποστελέχωσης του γραφείου.

Την όλη προσπάθεια συντόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Κώστας Αράπογλου και όπως όλα δείχνουν, την επόμενη βδομάδα, στελεχώνεται το γραφείο με τους 2 δικηγόρους, με στόχο την αποσυμφόρηση της όλης κατάστασης, λύνοντας τα χέρια στην Προϊσταμένη του Κτηματολογικού γραφείου η οποία αδυνατούσε να ανταπεξέλθει στα χιλιάδες αιτήματα των πολιτών.

Τους δικηγόρους θα πληρώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου για χρονικό διάστημα 6 μηνών και με την ελπίδα να έχει δρομολογηθεί μέχρι τότε οριστική λύση, μέσω νομοθετικής παρέμβασης.

Όπως, ανέδειξε πρόσφατα η «ΚΡΗΤΗ TV», οι ουρές, η αγανάκτηση και το αλαλούμ στο Κτηματολογικό γραφείο , χτυπούν «κόκκινο».

Εδώ και 2 χρόνια δεν υπάρχουν δικηγόροι , με την προϊσταμένη του Κτηματολογικού γραφείου η οποία είναι και υποθηκοφύλακας, να αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα χιλιάδες αιτήματα των πολιτών.

Άμεσα, θα υπάρξει αποσυμφόρηση της όλης κατάστασης ενώ παράλληλα θα ξεμπλοκάρουν υποθέσεις αγοραπωλησιών.

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια