Ηράκλειο

Αγωνιστική Συσπείρωση - ΔΗΠΑΚ Γιατρών: «Οι διοικήσεις επιδιώκουν να φιμώσουν φωνές»

Τι ανέφεραν για τα αποτελέσματα των εκλογών στο ΠΑΓΝΗ

Με τη φράση «θα είμαστε η φωνή των μαχόμενων υγειονομικών, την οποία οι διοικήσεις επιδιώκουν να φιμώσουν» η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών του ΠΑΓΝΗ και η ΔΗΠΑΚ γιατρών ευχαρίστησαν όσους συμμετείχαν στις εκλογές και υπόσχονται νέους αγώνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ YΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΓΝΗ και η ΔΗΠΑΚ Γιατρών χαιρετίζουν τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΓΝΗ. Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που μας στήριξαν με την ψήφο τους, εκλέγοντας εκπρoσώπους εργαζομένων από το ΠΑΜΕ. Για πρώτη φορά εκλέχθηκε εκπρόσωπος των γιατρών από τη ΔΗΠΑΚ (Βασίλης Κούδας, με ποσοστό 53,4%), ενώ είναι η δεύτερη φορά που εκλέγεται εκπρόσωπος των υπολοίπων εργαζομένων από την ΑΣΥ (Δημήτρης Βρύσαλης, με ποσοστό 54,4%).

Η ψήφος των συναδέλφων δείχνει την εκτίμησή τους για την αγωνιστική μας στάση σε όλα τα όργανα όπου συμμετέχουμε. Δείχνει ότι οι συνάδελφοι αναγνωρίζουν ότι οι εκπρόσωποί μας -είτε στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ είτε σε οποιαδήποτε άλλη θέση – παλεύουν για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από την εργασιακή τους σχέση και την επιστημονική τους ειδικότητα. Δείχνει ότι μας εμπιστεύονται για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα του συστήματος υγείας ενάντια στην προσπάθεια εμπορευματοποίησής του. 

Δεν έχουμε αυταπάτες για το ρόλο του ΔΣ του νοσοκομείου, γνωρίζουμε ότι αποτελεί έναν κρατικό μηχανισμό που υλοποιεί την κεντρική αντιλαϊκή πολιτική στο χώρο της υγείας. Την εκπροσώπησή μας σε αυτό το όργανο την αντιμετωπίζουμε ως ένα ακόμη μέσο για να αποκαλύπτουμε και να βάζουμε εμπόδια στην υλοποίηση της πολιτικής επέκτασης της επιχειρηματικής λειτουργίας των νοσοκομείων. Δεσμευόμαστε ότι οι εκπρόσωποί μας στο ΔΣ του ΠΑΓΝΗ θα συνεχίσουν -όπως έκανε και τα προηγούμενα 2 χρόνια ο εκλεγμένος με την ΑΣΥ στο ΔΣ- να καταψηφίζουν, αλλά και να ενημερώνουν σταθερά τους συναδέλφους για τους σχεδιασμούς της διοίκησης που στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα εργαζομένων και ασθενών, σπάζοντας τη σιωπή που προσπαθούν να επιβάλλουν. Θα είμαστε η φωνή των μαχόμενων υγειονομικών, την οποία οι διοικήσεις επιδιώκουν να φιμώσουν».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια