Η Βιάννος απέκτησε Γενικό Γραμματέα

Κρήτη
Η Βιάννος απέκτησε Γενικό Γραμματέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εξέλιξη είχε κυκλοφορήσει, γίνει γνωστή εδώ και καιρό, αλλά οριστικοποιήθηκε πλέον και τυπικά...

Ο γνωστός γεωπόνος και πρώην αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Αποστολάκης αναλαμβάνει καθήκοντα γενικού γραμματέα στον Δήμο Βιάννου.

Ο Δήμος Βιάννου, όπως και άλλοι μικροί Δήμοι εδώ στην Κρήτη, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, δεν προβλεπόταν μέχρι πρόσφατα να έχουν γενικό γραμματέα. Με νομοθετική ρύθμιση που πέρασε πριν από λίγο καιρό η κυβέρνηση, αυτό άλλαξε. Δόθηκε η δυνατότητα και στους μικρότερους Δήμους να έχουν γενικό γραμματέα, που ο Δήμος Βιάννου “βρήκε” στο πρόσωπο του Γιώργου Αποστολάκη.

Η εξέλιξη ανακοινώθηκε και επισήμως από τον Δήμο, που αναφέρει: «Η δημοτική Αρχή Βιάννου διορίζει από τις 3 Μαρτίου 2020 στη θέση του γενικού γραμματέα του Δήμου Βιάννου τον Γιώργο Αποστολάκη, πτυχιούχο ΠΕ γεωπόνο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), επειδή διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα και τις προϋποθέσεις και τον κρίνουμε κατάλληλο για την πλήρωση της θέσης του γενικού γραμματέα του Δήμου.

Ο γενικός γραμματέας υποστηρίζει τον δήμαρχο στα διοικητικά του καθήκοντα, υλοποιώντας τις αρμοδιότητες που του εκχωρεί ο δήμαρχος με απόφασή του. Οι αρμοδιότητες αυτές αφορούν κυρίως στον συντονισμό των δημοτικών υπηρεσιών, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται με αποδοτικό τρόπο η αποτελεσματικότητα στην επίτευξη των περιοδικών στόχων και προγραμμάτων που αποφασίζονται από τα πολιτικά όργανα του Δήμου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News