Σήκωσαν χειρόφρενο οι οδηγοί ταξί – Ποιος ήταν ο λόγος που τους εξόργισε

Κρήτη
Σήκωσαν χειρόφρενο οι οδηγοί ταξί – Ποιος ήταν ο λόγος που τους εξόργισε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναμένεται συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού την ερχόμενη Πέμπτη.

Χειρόφρενο σήκωσαν το πρωί της Παρασκευής οι  ιδιοκτήτες ταξί, αντιδρώντας στην παραχώρηση θέσης στάσης του Αστικού ΚΤΕΛ εντός του λιμένα.

Πρόκειται για μια απόφαση η οποία λήφθηκε τον Φεβρουάριο του 2019, από την προηγούμενη διοίκηση του Οργανισμού, με την επίμαχη απόφαση να ενεργοποιείται τις τελευταίες μέρες, οπότε έκανε την εμφάνισή του λεωφορείο του ΚΤΕΛ εντός του λιμένα, το οποίο έκανε στάση μια ανάσα από την πιάτσα ταξί.

«Δε ξέρω γιατί εμφανίστηκαν δρομολόγια αφετηρίας του ΚΤΕΛ και στάσεις του 1978», ανέφερε στον τηλεοπτικό φακό της “ΚΡΗΤΗ TV” o Λευτέρης Πετράκης, πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου.

«Το νέο Δ.Σ., με υπόδειξη των τεχνικών υπηρεσιών μας, παραχώρησε θέση στάθμευσης αστικού λεωφορείου δίπλα στην παράνομη στάση των επαγγελματιών οδηγών ταξί», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου, Καλλέργος Βουλγαράκης. Το δρομολόγιο αφορούσε τη διαδρομή “Λιμάνι-Κνωσός”.

Το γεγονός αυτό άναψε “φωτιές” στον κλάδο των ιδιοκτητών ταξί, οι οποίοι κάνουν λόγο για πόλεμο ενάντια στα ταξί της πόλης, ενώ τονίζουν ότι ξεκινούν έναν αγώνα για την αξιοπρέπεια και την επιβίωσή τους.

«Κακώς διαμαρτύρονται οι ιδιοκτήτες ταξί», σχολίασε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου Καλλέργος Βουλγαράκης, ο οποίος στέλνει το μήνυμα... ή όλοι μέσα στο λιμάνι, ή όλοι έξω από το λιμάνι.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η διαμαρτυρία του κλάδου έξω από τα γραφεία του ΟΛΗ, ενώ λίγο αργότερα, αντιπροσωπία των ιδιοκτητών ταξί συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, ζητώντας να ανασταλεί η επίμαχη απόφαση της προηγούμενης διοίκησης.

Το “καυτό” αυτό ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε αναμένονται εξελίξεις.

«Όλα θα πέσουν στο τραπέζι. Όλα θα συζητηθούν εκ νέου στην πόλη του Ηρακλείου και θα ξεκαθαριστούν τα πάντα. Θα επικρατήσει νομιμότητα, καθώς υπάρχουν παρερμηνείες» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πετράκης.

Ο κ. Βουλγαράκης είπε από την πλευρά του: «Σέβομαι απόλυτα τον κ. Πετράκη, αλλά δεν έχει κανένας το δικαίωμα να πει για το πώς θα εξυπηρετηθεί ο πολίτης του Ηρακλείου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News