Βενιζέλειο: Το καλοκαίρι η νέα πτέρυγα - Ζητείται και προσωπικό

Ηράκλειο
Βενιζέλειο: Το καλοκαίρι η νέα πτέρυγα - Ζητείται και προσωπικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θετικές οι αντιδράσεις των εργαζομένων, αλλά θέτουν κι άλλες προϋποθέσεις

Σε λίγους μήνες, μέσα στο καλοκαίρι, θα παραδοθεί η νέα πτέρυγα του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, που, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές των νοσοκομειακών ιδρυμάτων, θα λύσει πολλά και σοβαρά προβλήματα στη δημόσια υγεία του νομού, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν και οι ανάλογες προσλήψεις. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης, η πτέρυγα θα παραδοθεί μέσα στο καλοκαίρι, ενώ κατασκευάζεται με χρηματοδότηση 8 εκατομμυρίων ευρώ από το ΠΕΠ Κρήτης. Ο Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε παράλληλα χρηματοδότηση 1,35 εκατ. ευρώ για τον εξοπλισμό της νέας πτέρυγας.

Το εμβληματικό έργο για τη δημόσια υγεία του νησιού επισκέφτηκαν χθες ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, η διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, ο υποδιοικητής Δημήτρης Αγαπίου και η προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Κασωτάκη, ενώ παρόντες ήταν ο διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης, η αναπληρώτρια Ελευθερία Κωστάκη, η διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του νοσοκομείου Χρυσούλα Πουλινάκη, υπηρεσιακά στελέχη και οι επιβλέποντες του έργου που ενημέρωσαν για την εξέλιξή του.

Παράλληλα ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, στο διοικητήριο του νοσοκομείου, υπέγραψε την απόφαση για τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Κρήτης 1,35 εκατ. ευρώ για την αγορά του ιατρικού-τεχνολογικού εξοπλισμού της νέας νοσοκομειακής πτέρυγας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε ότι «με ικανοποίηση διαπιστώνουμε σήμερα ότι έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό τα έργα της επέκτασης του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Το καλοκαίρι θα είναι παραδοτέα η νέα πτέρυγα, και είμαστε στην ευχάριστη θέση να διασφαλίσουμε και τους πόρους για όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεται - ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, ηλεκτρονικός εξοπλισμός - ούτως ώστε να είναι έτοιμη προκειμένου να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της στους πολίτες του νησιού».

Ο περιφερειάρχης παράλληλα ευχαρίστησε το ανθρώπινο δυναμικό των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας που επιβλέπει το έργο, όπως επίσης τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής και τους εργαζόμενους τεχνικών υπηρεσιών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

Από την πλευρά τους, η διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, ο διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης, και ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών νομού Ηρακλείου Γιώργος Κωστάκης ευχαρίστησαν δημόσια τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την ουσιαστική στήριξη που παρέχει για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στο νησί.

Τέλος στο εργοτάξιο έγινε επιθεώρηση και σε ό,τι αφορά το κέντρο ενέργειας (ηλεκτρική- ηλεκτρονική “καρδιά”) του νοσοκομείου, για το οποίο με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης, ύψους 800.000 ευρώ, θα αγοραστεί νέος ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός.

«Ναι, αλλά δε φτάνουν...»

Θετική είναι η πρώτη αντίδραση του νοσηλευτή, μέλους της ΠΟΕΔΗΝ, Κυριάκου Θεοδοσάκη, που όμως μιλώντας στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” χθες έβαλε και μια σειρά άλλων θεμάτων και σοβαρών προϋποθέσεων: «Το κτήριο σαν κτήριο δεν αρκεί. Είναι καλή η επέκταση και αποπεράτωση του Βενιζελείου, αλλά απαιτείται πραγματική αξιοποίηση και προσωπικό το οποίο να μπορεί να στελεχώσει όλα τα τμήματα. Καταρχήν, χρειάζεται ένας καλός σχεδιασμός, με γνώμονα να εξυπηρετήσει τις περισσότερες ανάγκες ασθενών. Με πλήρη εξοπλισμό με μηχανήματα και ανθρώπινο δυναμικό...».

Στο μεταξύ σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της απειλής του κορωνοϊού, ο Κυριάκος Θεοδοσάκης είπε ότι, «πρώτον, ακόμα περιμένουμε την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για τις προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας με “φαστ τρακ” διαδικασίες. Και δεύτερον, θα πρέπει ο σχεδιασμός που αποφασίζεται για κάθε νοσοκομείο να περιλαμβάνει τη σωστή ενημέρωση των εργαζομένων, των ασθενών και των επισκεπτών. Και να ενημερωθούν άπαντες επίσης και ως προς το επιχειρησιακό σχέδιο του νοσοκομείου. Ξέρουμε ότι γίνονται διαρκώς συσκέψεις. Θα θέλαμε να μας ενημερώσουν για το τι αποφάσεις έχουν παρθεί, και έχουμε κι εμείς την άποψη μας που θα πρέπει να την καταθέσουμε...».

Βέβαια, παρακάτω, το μέλος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει κατηγορηματικά ότι στην προσπάθεια των δημοσιονομικών πλεονασμάτων η κυβέρνηση έχει αποδυναμώσει τα συστήματα υγείας, και το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι οι συμπράξεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να “βάλει” μέσα στη δημόσια υγεία τούς εργολάβους και γενικά τους ιδιώτες...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News