Νέο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου: Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την κατασκευή του

Κρήτη
Νέο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου: Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την κατασκευή του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θέλουμε να δώσουμε τέλος σ’ αυτή την ιστορία» ανέφερε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021 θα ξεκινήσει η κατασκευή του νέου δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, όπως δεσμεύτηκε σήμερα ο Υφυπουργός Υποδομών απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου.

Μετά την πρόσφατη αποκάλυψη ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία στα συναρμόδια υπουργεία δεν είχαν εξασφαλίσει την πράξη παραχώρησης του οικοπέδου, τα διαδικαστικά ζητήματα λύθηκαν και πλέον μετά τη συμπληρωματική οικονομοτεχνική μελέτη που απαιτείται ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχου.

Σε 18 μήνες από σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του νέου δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου σύμφωνα με την κατηγορηματική δέσμευση του Υπουργείου Υποδομών ο οποίος από το βήμα της Βουλής δήλωσε πως το αργότερο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021 στο ανατολικό πολεοδομικό συγκρότημα θα έχει αναπτυχθεί το εργοτάξιο και οι εργασίες θα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Νωρίτερα ο βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου σε επίκαιρη ερώτηση του είχε αναφερθεί για μία ακόμη φορά στις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο υφιστάμενο κτίριο αλλά και τους κινδύνους για την ασφάλεια όσων εργάζονται είτε προσέρχονται σε αυτό. 

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση, όπως αποκαλύφθηκε σε προηγούμενη ερώτηση του, δεν είχε προβεί στη βασική  προ-απαιτούμενη ενέργεια, της πλήρους δωρεάν παραχώρησης των ακινήτων από  το Ταμείο Χρηματοδότησης δικαστικών κτηρίων στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

Ο κ.Κεφαλογιάννης, αφού αναφέρθηκε στους χειρισμούς  της προηγούμενης Κυβέρνησης εξήγησε πως  το ΤΑΧΔΙΚ ζήτησε συμπληρωματική οικονομοτεχνική μελέτη από το Υπουργείο Υποδομών την οποία και προχωρεί, ώστε να προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την σύναψη της σύμβασης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News