Ηράκλειο

Εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ προς Διοίκηση: «Η φωνή των εργαζομένων δεν φιμώνεται»

Σκληρή ανακοίνωση των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ

Αιχμές κατά της Διοίκησης από το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου

Βολές εξαπολύουν οι Εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, κατά της Διοίκησης με αφορμή τα οξυμένα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία ενδεχομένως να οξυνθούν περισσότερο μπροστά στην αναμενόμενη έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους, η Διοίκηση επικαλείται την επιδημία του κορωνοϊού. «Ποια μέτρα όμως θα πάρει για την αντιμετώπιση της επιδημίας, των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό στο δημόσιο σύστημα υγείας που πλήττει υγειονομικούς και ασθενείς;».

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας το Σωματείο διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη 11 Μαρτίου (13:30 μ.μ.) συγκέντρωση στο σαλόνι του νοσοκομείου και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση, με το σύνθημα «Η τρομοκρατία δε θα περάσει».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, με έγγραφό της απευθυνόμενο στο πρόσωπο του προέδρου του σωματείου εργαζομένων επιχειρεί να φιμώσει την οργανωμένη συνδικαλιστική παρέμβαση των εργαζομένων για τα οξυμένα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και ενδεχομένως να οξυνθούν περισσότερο μπροστά στην αναμενόμενη έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Αντί να απολογηθούν για τις καθυστερήσεις στις προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου αλλά και τις ελλείψεις και κενά σε προσωπικό, εξοπλισμό και υλικά, ζητάνε από το σωματείο να σταματήσει να διεκδικεί να παρθούν άμεσα μέτρα για τα παραπάνω.

Δεν είναι τυχαίο που αξιοποιεί δήθεν την προστασία των προσωπικών δεδομένων για να επιτεθεί σε ένα σωματείου που είχε και έχει σταθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την διεκδίκηση ενός δημοσίου δωρεάν συστήματος υγείας για όλο το λαό.

Η διεξαγωγή έρευνας από την πλευρά της διοίκησης με κατηγορίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων με κίνδυνο πρόκλησης πανικού μόνο αφελείς μπορεί να πείσει. Πανικό σπέρνει η διαχρονική πολιτική που ασκείται στην υγεία. Τα τεράστια προβλήματα στη δημόσια υγεία, οι ελάχιστες κρατικές δαπάνες και παροχές, το ζήτημα της ανεπαρκούς στελέχωσης και έλλειψης εξοπλισμού όλων των δημόσιων μονάδων υγείας είναι αυτά που προκαλούν ανασφάλεια και φόβο στο λαό, αλλά και έδαφος να αναπτύσσεται η παραπληροφόρηση.

Επιπλέον, η καταστολή και οι απειλές εντάσσονται στο συνολικότερο σχεδιασμό για ευνουχισμό της συνδικαλιστικής, πολιτικής και κοινωνικής δράσης που προωθούν οι κυβερνήσεις και υλοποιούν οι διοικήσεις.

Τώρα επικαλούνται την επιδημία του κορωνοϊού. Ποια μέτρα όμως θα πάρουν για την αντιμετώπιση της επιδημίας, των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό στο δημόσιο σύστημα υγείας που πλήττει υγειονομικούς και ασθενείς;

Ματαιοπονούν. Όσους νόμους και αν ψηφίσουν δεν πρόκειται να μας κλείσουν το στόμα. Δεν τρομοκρατούμαστε. Δεν πρόκειται να ζητήσουμε την έγκρισή τους ούτε για να διαδηλώνουμε, ούτε για να δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα ασθενών και υγειονομικών.

Το σωματείο εργαζομένων την ερχόμενη Τετάρτη 11/3 θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 13:30 στο σαλόνι του νοσοκομείου και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!!!»

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια