Εκκλησία της Κρήτης: «Ιερό χρέος μας να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες περιστάσεις με ενότητα και ομοψυχία»

Κρήτη
Εκκλησία της Κρήτης: «Ιερό χρέος μας να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες περιστάσεις με ενότητα και ομοψυχία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις δύσκολες αυτές ώρες, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προτάξουμε το εθνικό μας συμφέρον για να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τα γεγονότα, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Εκκλησία της Κρήτης

Τη ολόθυμη συμπαράστασή της προς την Ελληνική Πολιτεία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Ελληνική Αστυνομία, προς τους Συνοριοφύλακες, τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες του Κράτους και όλους τους εθελοντές, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν, για τη διαφύλαξη των συνόρων και της αξιοπρέπειας της χώρας μας, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Εκκλησία της Κρήτης.

Επίσης εκφράζει τον σεβασμό, αλλά και την θλίψη της απέναντι σε κάθε άνθρωπο που δυστυχώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει εισέρχονται καθοδηγούμενοι στα σύνορα της χώρα μας μαζικά και γίνονται θύματα εκμετάλλευσης, τονίζει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

«Έχουμε χρέος ιερό, όλοι μαζί ενωμένοι, προτάσσοντας το Εθνικό συμφέρον να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες αυτές περιστάσεις, οι οποίες χρειάζονται εγρήγορση, ενότητα και ομοψυχία».

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης αναφέρει τα εξής:

«Ἡ Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος τής Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε σήμερα 5  Μαρτίου 2020 στο Ηράκλειο σε Τακτική Συνεδρία και ασχολήθηκε με θέματα της αρμοδιότητάς της.

Η Ιερά Σύνοδος παρακολουθεί με αγωνία όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, εκφράζει δε την ολόθυμη συμπαράστασή της προς την Ελληνική Πολιτεία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Ελληνική Αστυνομία, προς τους Συνοριοφύλακες, τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες του Κράτους και όλους τους εθελοντές, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν, για τη διαφύλαξη των συνόρων και της αξιοπρέπειας της χώρας μας, τονίζοντας ταυτόχρονα την ευθύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να στηρίξει τον δίκαιο αυτό αγώνα για την προστασία των Ελληνικών και ταυτόχρονα Ευρωπαϊκών συνόρων.

Επίσης, η Ιερά Σύνοδος εκφράζει τον σεβασμό της σε κάθε ανθρώπινο πρόσωπο, αλλά και τη θλίψη της για όλους αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι δυστυχώς, καθοδηγούμενοι στα σύνορα της Πατρίδας μας μαζικά, «εργαλειοποιούνται» και γίνονται θύματα αποτρόπαιας εκμετάλλευσης.

Έχουμε χρέος ιερό, όλοι μαζί ενωμένοι, προτάσσοντας το Εθνικό συμφέρον να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες αυτές περιστάσεις, οι οποίες χρειάζονται εγρήγορση, ενότητα και ομοψυχία. Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τους προασπιστές των συνόρωβν μας, ευχόμαστε δε και προσευχόμαστε για την ειρήνη και την άμεση καταλλαγή στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, σχετικά με τη διάδοση του κορωνοϊού, η Ιεραρχία μας, εύχεται αν ρποστατεύσει και να διαφυλάξει ο Δωρεοδότης Θεός το πολύτιμο αγαθό της υγείας όλων των ανθρώπων.

Ταυτόχρονα, προτρέπει τον λαό της Κρήτης να ακολουθούμε τις συμβουλές και τις οδηγίες των αρμοδίων Υπηρεσιών του Κράτους και των ειδικών επιστημών, χωρίς πανικό, αλλά μ ε ψυχραιμία και σύνεση.

Τέλος, με αφορμή την πρόσφατη είσοδό μας, στην κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η Ιερά Σύνοδος εύχεται στους Κρήτες, να διέλθουμε όλοι με μετάνοια, προσευχή και νηστεία την επικείμενη περίοδο και να αξιωθούμε να συνεορτάσουμε με πνευματική ευφροσύνη και την Αγία Ανάσταση του Κυρίου μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News