Ηράκλειο

Επιμελητήριο Ηρακλείου: Παραιτήθηκε ο Μανόλης Σφυρής

Αναλυτικά ο λόγος για τον οποίο παραιτήθηκε ο κ. Σφυρής και ο κ. Μαραθιανός

Τις παραιτήσεις τόσο την δική του όσο και του έτερου μέλους της παράταξής του κυρίου Μαραθιανό Βασίλη που υπέβαλε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, παρουσίασε στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο επικεφαλής του συνδυασμού "Σύγχρονο Ανεξάρτητο Επιμελητήριο"  Μανόλης Σφυρής μαζί με στελέχη του συνδυασμού του.

Αναλυτικότερα στην αίθουσα Καρούζου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ο επικεφαλής της παράταξης  κύριος  Μανώλης Σφυρής.

Μεταξύ άλλων ανέδειξε:

Την συμφωνία που είχε υπογραφεί πριν από 27 μήνες περίπου με τις παρατάξεις ΄΄Μπροστά για το Επιμελητήριο΄΄ με επικεφαλής τον κύριο Αλιφιεράκη και ΄΄Αυτόφωτο Επιμελητήριο΄΄ με επικεφαλής τον κύριο Φασουλάκη και τα μέλη αυτών.

Την νομοθεσία που σε καμία περίπτωση δεν αποτρέπει την αλλαγή προέδρου του θεσμού από άλλη παράταξη εφόσον φυσικά υπάρχει η βούληση να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο.

Ανέφερε το παράδειγμα του Επιμελητηρίου  Ιωαννίνων όπου έγινε η αλλαγή του προέδρου από άλλη παράταξη κάνοντας χρήση του Νόμου 2690/1999 Κώδικας  διοικητικής διαδικασίας περί οργάνων διοίκησης άρθρο 13 παράγραφος 5 όπου και σύμφωνα με αυτό παραιτήθηκε η διοικητική επιτροπή και επανεκλέγει  με νέο πρόεδρο τον κύριο Δημητρίου Δημήτριο υλοποιώντας την συμφωνία που είχε υπογραφεί μεταξύ των δυο παρατάξεων που συνδιοικούν και σήμερα το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Δημοσιοποίησε τις παραιτήσεις τόσο την δική του όσο και του έτερου μέλους της παράταξής του κυρίου Μαραθιανό Βασίλη που υπέβαλε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Αναλυτικότερα οι θέσεις του συνδυασμού «ΣΥΧΓΧΡΟΝΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ»

Η επικεφαλής ομάδα του συνδυασμού μας ΄΄Σύγχρονο Ανεξάρτητο Επιμελητήριου΄΄ με αφορμή την μη υλοποίηση της συμφωνίας την οποία είχαμε από κοινού υπογράψει με τις παρατάξεις ΄΄Μπροστά για το Επιμελητήριο΄΄  με επικεφαλής τον κύριο Αλιφιεράκη και  ΄΄Αυτόφωτο Επιμελητήριο΄΄ με επικεφαλής τον κύριο Φασουλάκη  συνεδρίασε σήμερα 03/03/2020 και ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:

  1. Να άρουμε την εμπιστοσύνη μας στην πλειοψηφούσα παράταξη και κατ’ επέκταση στην σημερινή επίπλαστη κατά την άποψη μας πλειοψηφία του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου.
  2. Να υποβάλουμε στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου στην συνεδρίαση του στις 4 Μαρτίου 2020, τις παραιτήσεις από τα αξιώματα μας τόσο εγώ όσο και το έτερο μέλος της παράταξης μας κύριος Μαραθιανός Βασίλειος και συγκεκριμένα από την θέση του Γενικού Γραμματέα του Επιμελητηρίου εγώ και από την θέση του Γενικού Γραμματέα του Δ.Σ. του ΚΕΚ/ Επιμελητηρίου ο κύριος Μαραθιανός.

Σημ: Ο κύριος Μαραθιανός κατά δημόσια δήλωση του δεν θα αποδεχτεί την θέση του Γενικού Γραμματέα του Επιμελητηρίου σε περίπτωση που μεμονωμένα  κληθεί να εκλεγεί σύμφωνα με το Αρθρο 71 Παράγραφος 4 του Νόμου 4497/13-11-2017.

3.Παραμένουμε απλά μέλη της Διοίκησης του Επιμελητήριου τόσο ο κύριος Μαραθιανός όσο και εγώ. Επιπλέον ο κύριος Μαραθιανός θα παραμείνει απλό μέλος της Διοίκησης του ΚΕΚ/ Επιμελητηρίου και αυτό λόγω της σημαντικής δουλειάς που έχει κάνει εκεί με την δημιουργία σχολής εκπαίδευσης αρτοποιών που είναι έργο δικό του. Η παρουσία του εκεί συνδέεται με τις συνεργασίες που έχει αναπτύξει το ΚΕΚ για την λειτουργία της σχολής με συνεργάτες  του μέλους της παράταξής μας.

Σημ: Η παρουσία καθώς και η τυχόν παραίτηση του από μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΚ εάν αυτό κριθεί απαραίτητο  είναι στην διάθεση της παράταξης μας.

 4.Να καλέσουμε την Πέμπτη 5 Μαρτίου  συνέντευξη τύπου προκειμένου να αναδείξουμε την αθέτηση της συμφωνίας την οποία από κοινού είχαμε συμφωνήσει και προσυπογράψει οι τρείς επικεφαλής των τριών παρατάξεων που μέχρι και σήμερα συνδιοίκησαν το Επιμελητήριο Ηρακλείου αλλά και τα μέλη εκείνα των παρατάξεων που με την ψήφο τους είχαν εγκρίνει  αυτή τη συμφωνία.

Η ανακοίνωση παραίτησης  του κ. Σφυρή

«Με την παρούσα επιστολή υποβάλω την παραίτησή μου από την θέση του Γενικού Γραμματέα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και σας καλώ όπως την αποδεχτείτε.

Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση έχουν να κάνουν με την αθέτηση της έγγραφης συμφωνίας μεταξύ των επικεφαλής αλλά και των μελών των τριών παρατάξεων (Μπροστά για το Επιμελητήριο – Αυτόφωτο Επιμελητήριο και Σύγχρονο Ανεξάρτητο Επιμελητήριο ) μέσω της   οποίας προέκυψε με εκλογική διαδικασία η σημερινή διοικητική επιτροπή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου  και η οποία συμφωνία  δημοσιοποιήθηκε στο σύνολο του τοπικού τύπου στις αρχές του Δεκέμβρη του 2017 αμέσως μετά την διενέργεια των εκλογών στις 2-3-4 του ίδιου μήνα. 

Όπως αντιλαμβάνεστε λόγοι στοιχειώδους σεβασμού απέναντι στον θεσμό τον οποίο όλοι επικαλούμαστε ότι υπηρετούμε ανιδιοτελώς και χωρίς σκοπιμότητες - όπου δυστυχώς πολλοί εξ’ ημών με την στάση τους αποδεικνύουν το αντίθετο -  αλλά και λόγοι προσωπικής αξιοπρέπειας δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να υπηρετώ το θεσμό από αυτή τη κορυφαία θέση του Γενικού Γραμματέα.

Θα συνεχίσω να το κάνω από την θέση του απλού μέλους του διοικητικού συμβουλίου προσπαθώντας πάντα να πράττω κατά συνείδηση και για το καλό της επιχειρηματικής κοινότητας του Νομού μας τιμώντας, το λόγο μου, την υπογραφή μου και την όποια συμφωνία έχω συνάψει ή θα συνάψω στην επιμελητηριακή αλλά και προσωπική μου πορεία μετέχοντας στα κοινά».

Η ανακοίνωση παραίτησης από τον κ. Μαραθιανό , γενικός γραμματέας ΚΕΚ Επιμελητήριου ΓΕΝ. ΓΡΑΜ/ΤΕΑΣ ΚΕΚ ΕΠΙΜ/ΤΗΡΙΟΥ

«Με την παρούσα επιστολή υποβάλω την παραίτησή μου από την θέση του Γενικού Γραμματέα του ΚΕΚ Επιμελητηρίου Ηρακλείου και σας καλώ όπως την αποδεχτείτε. Θα συνεχίσω να υπηρετώ το θεσμό  από την θέση του απλού μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου καθώς και του μέλους του Δ.Σ. του ΚΕΚ/ Επιμελητηρίου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια