Ένωση Γονέων Φαιστού για κορωνοϊό: «Το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με εγκυκλίους»

Ηράκλειο
Ένωση Γονέων Φαιστού για κορωνοϊό: «Το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με εγκυκλίους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έστειλαν αίτημα για συζήτηση στο ΔΣ Φαιστού για την λήψη μέτρων προστασίας των παιδιών

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Φαιστού έστειλε αίτημα για συζήτηση στο ΔΣ Φαιστού του θέματος της λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας των παιδιών μας μπροστά στην έξαρση της εποχικής γρίπης και τη λήψη μέτρων αποφυγής και τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

«Επισημαίνουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να «λύσει» το πρόβλημα της έξαρσης της γρίπης που εκδηλώνεται σε πάρα πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα και τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού με εγκυκλίους και οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους ίδιους τους μαθητές. Καμιά αναφορά σε προληπτικά μέτρα μαζικού χαρακτήρα.

Ωστόσο, τα περισσότερα σχολεία σήμερα δεν διαθέτουν επαρκή μέσα ατομικής υγιεινής για τους μαθητές (υγρό σαπούνι, αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα), επαρκές προσωπικό καθαριότητας, δεν έχουν ελεύθερες αίθουσες για τους μαθητές που αρρωσταίνουν, ενώ οι συμπτύξεις τμημάτων και η δημιουργία τμημάτων με 28 και 30 μαθητές ευνοεί την εξάπλωση νοσημάτων.

Θεωρούμε ότι το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με εγκυκλίους και οδηγίες για τα «μάτια του κόσμου». Ακόμη, ότι το μέτρο της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, που προβλέπεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη λήψη μέτρων αποφυγής και τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού, θα καταστεί αναποτελεσματικό, ιδιαίτερα για οικογένειες εργαζομένων γονέων με παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, τα νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά, αν δεν συνοδευτεί και από μέτρα για την εξασφάλιση της αναγκαίας και με αποζημίωση γονικής άδειας, προκειμένου ο γονιός να συνδράμει το παιδί του.

Επίσης, τονίζουμε ότι τα προληπτικά μέτρα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη λήψη μέτρων αποφυγής και τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού δεν θα είναι αποτελεσματικά στο βαθμό που δεν συνοδεύονται με άμεσα μέτρα, που αποτελούν και πάγιες διεκδικήσεις του γονικού κινήματος, και περιλαμβάνουν:

Ø Άμεση ενίσχυση των σχολείων μέσω της κρατικής χρηματοδότησης για αγορά φαρμακευτικού (αντιπυρετικά φάρμακα) και προληπτικού υλικού (χαρτομάντιλα, σαπούνια, αντισηπτικά).

Ø Μόνιμο, επαρκές και πλήρους ωραρίου προσωπικό καθαριότητας των σχολείων, με εξασφάλιση των μέσων προστασίας των εργαζόμενων, ώστε να διατηρούνται καθαρά τα σχολεία κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους.

Ø Χωρίς καθυστέρηση να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις γιατρών, να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ α νοσοκομεία του νομού μας, να εφοδιαστούν οι δημόσιες μονάδες υγείας με επαρκή αριθμό εμβολίων, κατάλληλων διαγνωστικών μέσων, αντιϊκών φαρμάκων και να παρέχονται δωρεάν σε όλο τον πληθυσμό χωρίς «πλαφόν» και περικοπές.

Ø Επίλυση ΑΜΕΣΩΣ του καίριου χρόνιου ζητήματος της υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Μοιρών και του Πολυδύναμου Τυμπακίου.

Ø Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και προληπτικό έλεγχο για τους ανασφάλιστους, άνεργους και τις οικογένειες τους.

Ø Δωρεάν και πλήρη εμβολιασμό και ιατρικό έλεγχο όλων των μαθητών, μέσω κρατικών δομών και κινητών μονάδων υγείας, με ευθύνη των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας, ανεξάρτητα από τον φορέα ασφάλισης του γονέα.

Ø Άμεσο σχεδιασμό για τη δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας στα πλαίσια του ΕΣΥ που θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για την παρακολούθηση της σωστής ανάπτυξης και της υγείας όλων των μαθητών, την πρόληψη, την δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη.

Ø Μόνιμο και επαρκές βοηθητικό προσωπικό στα σχολεία (τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες κλπ) με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Ø Μόνιμους σχολικούς νοσηλευτές.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News