Ηράκλειο

Λαϊκή Συσπείρωση: «Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για όλους τους δημότες»

Ποια ειναι τα μέτρα που ζητάνε να ληφθούν για την προστασία από κορωνοϊό

Η Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή την αυξανόμενη εξάπλωση κρουσμάτων του κορωνοϊου στην Ελλάδα, ζητάει να συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και να ληφθούν από την δημοτική αρχή, όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτελεσματική προστασία δημοτών, εργαζομένων, μαθητών και γονέων.

Τα μέτρα που ζητάνε να ληφθούν:

«Ζητάμε να ασκηθεί πίεση για έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, να εξασφαλισθεί η καθαριότητα σχολείων σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους, σε Νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς, να υπάρχουν σαπούνια, αντισηπτικά κλπ.

Αντίστοιχα μέτρα να ληφθούν στις υπηρεσίες του Δήμου και σε όλους τους δημοτικούς χώρους.

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας του προσωπικού, ιδιαίτερα των εργαζόμενων στην υπηρεσία καθαριότητας.

Να εξασφαλιστεί η προμήθεια όλων των ενδεικνυόμενων υλικών προφύλαξης (μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κλπ.). Ακόμη να προσληφθεί άμεσα γιατρός εργασίας και να επιταχυνθεί ο προγραμματισμένος προληπτικός εμβολιασμός των εργαζομένων του δήμου.

Να απαιτηθεί από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και το ΕΚΑΒ. Να ανοίξουν όλες οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ.

Άμεσα να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση όλες οι μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

Να απαιτηθεί από το KΤΕΛ η αύξηση των δρομολογίων του για αποφυγή του συνωστισμού, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής και ιδιαίτερα από και προς τα δύο νοσοκομεία της πόλης, καθώς και τα δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Τέλος, χρειάζεται να υπάρξει άμεσα ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου για τις ενέργειες που έχουν γίνει και τον προγραμματισμό που έχει τεθεί.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι δημοτικοί και κοινοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηρακλείου:

Βρύσαλης Δημήτρης

Κασαπάκης Μιχάλης

Λιάπης Κωνσταντίνος

Ξημεράκη Κατερίνα

Αντωνακάκη Χρυσούλα

Κασαπάκη Χρυσάνθη

Καραντεμοίρη Καλλιόπη

Σκεπάρνη Ασημίνα

Λειβαδίτης Ευάγγελος

Χανιωτάκης Γεώργιος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια