Ηράκλειο

Ξεκίνησαν σεμινάρια πληροφορικής για ανέργους

Στόχος των σεμιναρίων είναι η απόκτηση βασικών γνώσεων πληροφορικής και η παροχή βεβαίωσης σε όσους συμμετέχουν

Ξεκίνησε ο νέος κύκλος σεμιναρίων πληροφορικής για ανέργους, την Τετάρτη 4 Μαρτίου, τα οποία διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και της Αντιδημαρχίας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, τα σεμινάρια πραγματοποιούνται τρεις μέρες της εβδομάδας (Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή), σε δυο δεκαμελή τμήματα - το πρώτο με πτυχιούχους Α.Ε.Ι. και το δεύτερο με αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - ενώ λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος, σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει και τρίτο τμήμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στόχος των σεμιναρίων είναι η απόκτηση βασικών γνώσεων πληροφορικής και η παροχή βεβαίωσης σε όσους συμμετέχουν, προκειμένου εν συνεχεία , εφόσον το επιθυμούν να μπορούν να αποκτήσουν την σχετική πιστοποίηση, η οποία οδηγεί σε επιπλέον μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ.

Πρόκειται για μια δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου της Δημοτικής Αρχής για την δημιουργία μιας πόλης ανθεκτικής, με αποτελεσματικές υποδομές κοινωνικής στήριξης και ανθρωποκεντρικά δομημένη κοινωνική πολιτική.

Με την ευκαιρία της έναρξης των σεμιναρίων, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ρένα Παπαδάκη, επισκέφθηκε το πρώτο τμήμα και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους συμμετέχοντες και να τους ευχηθεί καλή αρχή.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια