Τελευταίο αντίο σήμερα στον Κώστα Χαμηλοθώρη

Κρήτη
Τελευταίο αντίο σήμερα στον Κώστα Χαμηλοθώρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θλίψη για την απώλεια του δυναμικού τοπογράφου μηχανικού -Το συλλυπητήριο μήνυμα της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ

Βαρύ το πένθος για τον τοπικό κλάδο των μηχανικών, αλλά και τους φορείς της Κρήτης μετά την “απώλεια” του ιδιαίτερα αγαπητού και δυναμικού τοπογράφου μηχανικού Κώστα Χαμηλοθώρη.

Ο γνωστός μηχανικός, που άφησε τη δική του σφραγίδα στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Κρήτης, έχασε δυστυχώς τη μάχη απέναντι στην επάρατη νόσο... Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, τη σύζυγό του Σοφία και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, όπως και την “οικογένεια” των μηχανικών.

Η κηδεία του αείμνηστου Κώστα Χαμηλοθώρη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στις 3 το απόγευμα, από τον Ιερό Ναό Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο, όπου έδωσαν το “παρών” πλήθος συγγενείς, συνάδελφοι και φορείς του τόπου για να πουν το ύστατο “αντίο”.

Συγκινητικό ήταν το συλλυπητήριο μήνυμα της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ, που αποφάσισε να καταθέσει αντί στεφάνου χρήματα στο Ίδρυμα “Ηλιαχτίδα” και επίσης να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του ΤΕΕ/ΤΑΚ σήμερα, σε ένδειξη πένθους.

«Ο Κώστας Χαμηλοθώρης, για όλους εμάς που τον γνωρίζαμε, δεν ήταν ένας απλά σημαντικός άνθρωπος. Ήταν ένας αγωνιστής, που τον χαρακτήριζαν η πηγαία ευγένεια, η φιλικότητα, η εντιμότητα, η εργατικότητα και το πάθος για προσφορά των γνώσεών του, όπως παραδέχονται όλοι όσοι τον γνώριζαν.

Γεννήθηκε στις 17/11/1968 στο Περιστέρι Αττικής, με καταγωγή από τη Νάξο. Φοίτησε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη Σχολή Αγρονόμων-Τοπογράφων Μηχανικών, από την οποία αποφοίτησε το 1999.

 Το 2002 διορίστηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ, στη Γενική διεύθυνση Πολεοδομίας-Διεύθυνση Τοπογραφικών Εφαρμογών, στο Τμήμα Πράξεων Εφαρμογής και Απαλλοτριώσεων. Στις 19/11/2009, μετά από μετάταξη στο ΤΕΕ/ΤΑΚ, ανέλαβε το γραφείο μηχανικών του Τμήματος.

Ήταν παντρεμένος με τη συνάδελφο πολιτικό μηχανικό Σοφία Κουνενάκη, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, τον Γιώργο και την Αρετή.

Η παρουσία του στο Τεχνικό Επιμελητήριο αποτέλεσε πρότυπο, τόσο όσον αφορά στα υπηρεσιακά του καθήκοντα, όσο και στη δράση του στα όργανα του ΤΕΕ/ΤΑΚ. Ολόκληρη η οικογένεια των μηχανικών είμαστε ευγνώμονες για το έργο και τη βοήθεια του Κώστα, καθώς και για τη στάση ζωής του, με αποκορύφωμα το τελευταίο διάστημα, καθώς αποτελεί ένα πρότυπο που μπορεί να μας διδάσκει και να καθοδηγεί τους αγώνες μας. Ο ίδιος θα αποτελεί πάντα φωτεινό παράδειγμα», επισημαίνει το ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος

«Εκφράζουμε την μεγάλη μας οδύνη και την βαθιά μας θλίψη για την απώλεια του αγαπητού μας φίλου και συνάδελφου Κωνσταντίνου Χαμηλοθώρη.

Ο Κωνσταντίνος ήταν η ψυχή του τεχνικού επιμελητηρίου και του τεχνικού κόσμου στην Ανατολική Κρήτη. Οραματιστής, τεχνοκράτης, αγωνιστής, φιλικός και καλός οικογενειάρχης. Θα λείψει σε όλους μας.

Η διοίκηση του συλλόγου μας, εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγο του και τα δυο του παιδιά, στους στενούς του φίλους και συγγενείς.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News