Ηράκλειο

Η «Αρετούσα» για την υγιή και ενεργό γήρανση

Εκτός από… διδασκόμενες, οι Γυναίκες ενδιαφέρονται και για την υγιή και ενεργό γήρανση!

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου «Αρετούσα», συνεχίζει τις εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του Προγράμματός του «Γυναίκες… αεί διδασκόμενες», για επιμόρφωση και ψυχαγωγία γυναικών, με ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα  περιεχομένου νοητικής υγείας, με κοινωνικές προεκτάσεις.

Στόχος του Προγράμματος, ως γνωστόν, είναι η επιμόρφωση-ψυχαγωγία-ενδυνάμωση των συμμετεχουσών, με μηνιαίες συναντήσεις, μέσω ομιλιών και δραστηριοτήτων, με ενεργό/διαδραστική συμμετοχή των μελών της ομάδας και με ποικιλομορφία θεμάτων.

Έτσι, την Πέμπτη, 5 Μαρτίου τ.έ., ώρα 6-8 το απόγευμα, στην αίθουσα  του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού  στο  Ηράκλειο,    η κ. Ιωάννα Κορτσιδάκη, Πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer Ηρακλείου «Αλληλεγγύη», θα αναφερθεί στη σύγχρονη μάστιγα της νόσου Alzheimer και των συναφών διαταραχών, στους τρόπους αντιμετώπισής τους αλλά και στις ευρύτερες κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις τους.

Θα παρουσιάσει τις δραστηριότητες και τα προγράμματα της Εταιρείας «Αλληλεγγύη» για την υγιή και ενεργό γήρανση, για τους πάσχοντες, τους περιθάλποντες και τις οικογένειές τους που, στις μέρες, μας αφορούν όλο και μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας μας.

Με αφορμή δε τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η εκδήλωση αυτή αφιερώνεται στις γυναίκες, πάσχουσες ή περιθάλπουσες, δεδομένου ότι οι διαταραχές αυτές φαίνεται να προτιμούν τις γυναίκες.

Και βέβαια, η εκλεκτή ομιλήτρια θα είναι στη διάθεσή μας για να απαντήσει σε ερωτήματα και προβληματισμούς που θα της θέσουμε.

Η κ. Ιωάννα Κορτσιδάκη είναι συνταξιούχος Επισκέπτρια Δημόσιας και Κοινωνικής Υγιεινής και έχει διδάξει σε αντίστοιχες Σχολές στην Αθήνα και το Ηράκλειο.

Είναι ιδρυτικό Μέλος της Ομάδας Συνεργασίας Ελληνικού Οδηγισμού, του Συνδέσμου Προστασίας Περιβάλλοντος  Ηρακλείου, του Συνδέσμου μελών Γυναικείων Σωματείων και του Κέντρου Νεότητας του Ι.Ν. Αγίου Τίτου.

Το έτος 2005 συνέβαλε στην δημιουργία και λειτουργία της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer, με τον διακριτό τίτλο ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ για την υγιή και ενεργό γήρανση του Νομού Ηρακλείου και έκτοτε εκλέγεται συνεχώς Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της, ενώ διατελεί Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για τη νόσο Alzheimer και συναφείς διαταραχές.

Προσωπικός της στόχος ζωής είναι η λειτουργία Ενιαίου Κέντρου Ημέρας στο Ηράκλειο, με επέκταση όλων των δραστηριοτήτων και των προγραμμάτων της «Αλληλεγγύης» και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του Νομού για τους ασθενείς, τους περιθάλποντες και τις οικογένειες  τους, ενώ, για όλα αυτά, συνεργάζεται στενά με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΙΤΕ και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Είναι παντρεμένη με το γιατρό Στέφανο Κορτσιδάκη και έχουν αποκτήσει 3 κόρες και 6 εγγόνια.

Την επιμέλεια του Προγράμματος αυτού από πλευράς του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ηρακλείου, που διεξάγεται την πρώτη Πέμπτη κάθε μηνός,  έχει επιτροπή, στην οποία μετέχουν η Πρόεδρος του Ομίλου κ. Γεωργία Αθουσάκη, η κ. Μαίρη Χατζάκη, η κ. Ρίτσα Καλογεροπούλου και η κ. Ρένα Αεράκη , με τον συντονισμό της κ. Ελένης Μπρεδάκη-Μαρινέλλη

Εν όψει της προσεχούς Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, θα είναι χαρά μας να σας υποδεχθούμε στην εκδήλωση αυτή, μαζί με τους προβληματισμούς σας, για ένα φιλικό και εποικοδομητικό απογευματινό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια