Ηράκλειο

ΕΚΑΜ: Ιδρύεται τμήμα στην Κρήτη με έδρα το Ηράκλειο

Τμήμα ΕΚΑΜ Κρήτης ιδρύεται, σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα το οποίο δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 28 Φεβρουαρίου. 

Το Τμήμα Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης (ΤΕΚΑΜΚ) θα έχει έδρα το Δήμο Ηρακλείου και περιοχή δικαιοδοσίας του ολόκληρη την Κρήτη.  

Το ΤΕΚΑΜΚ υπάγεται διοικητικά στην ΕΚΑΜ η οποία εδρεύει στην Αττική. Στην ΕΚΑΜ υπάγεται και το Τμήμα ΕΚΑΜ Θεσσαλονίκης, το οποίο –επίσης- ιδρύεται, σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα υπ’ αριθμόν 23/2020.

Σύμφωνα με το εν λόγω προεδρικό διάταγμα, το «Τμήμα Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης (Τ.Ε.Κ.Α.Μ.Κ.), με έδρα τον Δήμο Ηρακλείου, το οποίο έχει ταυτόσημη με αυτήν αποστολή, ασκεί τις αρμοδιότητές του στην περιοχή δικαιοδοσίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και στελεχώνεται από προσωπικό που έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την εκπαίδευση που ορίζεται στην ως άνω απόφαση. Στο Τμήμα λειτουργεί Γραφείο Διοικητικής Υποστήριξης, το οποίο είναι αρμόδιο για το χειρισμό θεμάτων προσωπικού, τη γραμματειακή εξυπηρέτηση και γενικά τη διαχείριση θεμάτων διοικητικής υποστήριξης της Υπηρεσίας, σε συνεργασία με το αντίστοιχο γραφείο της Ε.Κ.Α.Μ.».

Η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.) είναι επίλεκτο τμήμα των ειδικών δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο έχει συγκροτηθεί για τη διεξαγωγή εξαιρετικά δύσκολων και απαιτητικών επιχειρήσεων και για την αντιμετώπιση καταστάσεων υψηλού κινδύνου (τρομοκρατικές ενέργειες, συλλήψεις βαριά οπλισμένων κακοποιών, αεροπειρατείες, απαγωγές ομήρων, κ.τ.λ). Η Ε.Κ.Α.Μ. επεμβαίνει ύστερα από προσωπική έγκριση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια